Najgori irski akcenti sa velikog platna

Velika imena filmske industrije, poput Bred Pita, Šon Konerija i drugih, tokom svoje karijere bezuspešno su se suočili sa irskim akcentom koji je proglašen jednim od najtežih za oponašanje.

Čak i najbolji glumci, od kojih to inače ne bismo očekivali, imali su problema sa irskim akcentom, koji je poznat po tome što je najteži za imitiranje. Njihovi naglasci varirali su između jezika koji se čuje na ulicama Dablina i onoga što možemo nazvati tipično škotskim.

Tom Kruz je odigrao nekoliko neverovatnih uloga, a lik siromašnog irskog imigranta svakako je jedna od njih. U ovom slučaju pod neverovatnom ulogom misli se na neverovatno lošu ulogu, upravo zbog njegovog akcenta.

Šon Koneri je u filmu „Nedodirljivi“ promašio suštinu lika koga glumi, posebno deo o njegovom irskom ubeđenju, toliko da se nije ni potrudio oko akcenta, služeći se sopstvenim, nerazumljivim škotskim.

Sledeći je Bred Pit, i to u čak dva filma: „Anđeo sa dva lika“ i „Sneč“. Njegov irski akcenat ne samo da je loš, već bismo mogli reći i da je toliko nerazumljiv da iritira gledaoce.

Džulija Roberts, Tomi li Džons i Kevin Spejsi samo su još neka od velikih imena čiji se irski akcenti ne mogu raspoznati.

Ubedljivo najgori irski akcenat na filmskom platnu dolazi upravo od Irca, i to Pirs Brosnana u filmu „Tefin“ (1988), za šta svakako ne postoji izgovor.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *