Tamara Knight: „Moraš biti uporan da bi došao do cilja“

Tamara Knight predstavlja novi singl „Pozovi me“. Upoznali ste je pre nekoliko meseci u pesmi „Hit“ zajedno sa Vudu Popajem. Tamara nešto više od godinu dana radi na svom debi albumu koji je sviran uživo sa mnogobrojnim muzičarima.

Kako si se našla u muzici? Kako su izgledali tvoji počeci?

Sasvim slučajno sam počela da se bavim muzikom – jos u srednjoj školi sa prijateljima koji su slušali istu muziku i odlazili sa mnom na koncerte i klubove poput KST ili SKC-a. Tada smo došli  do ideje da napravimo rock bend. Počeci su bili puni entuzijazma, već smo videli cilj iako tada nismo znali baš mnogo da sviramo osim sto smo jako želeli da naučimo.

Snimila si pesmu sa Vudu Popajem „Hit“. Kako se desila ta saradnja?

Pre deset godina radila sam kao organizator i novinar. To su bili usputni poslovi, a Popaj je baš tada radio u studiu mog prijatelja Rake „Krik-a“ i rešili smo da napravimo jednu promociju u SKC –u i da organizujemo konferencije za novinare i koncerte. Taj album je odlično prošao „Sihter feler ”. Tada smo se dogovorili  da napravimo jedan duet, ali igrom slučaja saradnja se dogodila tek kada sam ozbiljno ušla u studio da snimam svoj materijal .

Posle godinu dana pripreme uskoro ćeš objaviti svoj debi album. Šta možemo da očekujemo od njega?

Ukoliko se uradi mix, pesme ce se naći na iTunes-u i Amazon-u, tačan datum se još uvek ne zna. Biće mnogo gostiju. Album je koncipiran za funk muziku sa različitm pevačima i muzičarima. Svaka pesma je drugačija, ali joj formula funk-a ista.

Da li možeš da nam otkriješ ko će gostovati na tvom albumu?

Pored Popaja i Sofine 2 tu su gitaristi Jerema, Bojan Čop i Nebojša Greby legenda gitare. Kao pevače od gostiju imam Milana Trifunovića  Booglo-a, Zejnu Murkić i Zorana Popova. Birala sam najbolje i one od kojih mogu da uzmem najbolje. Takođe jedan od muzičara na kojeg sam posebno ponosna je Neša Petrović, naš čuveni saksofonista. Sve aranžmane i produkciju radila sam sa Vladanom Milivojevićem, a klavire je osim Vakija svirao i Branko Ilinčić. Do sada ste čuli dva singla, a ono najbolje tek sledi. Moram navesti da su svi zvuci na albumu autentični i da je sve uživo, a na to sam posebno ponosna kao producent.

Šta bi poručila mladim, neafirmisanim muzičarima?

Da izaberu pravi instrument za sebe, da slušaju dobru muziku, da vežbaju bar tri sata dnevno, da pronađu prave kolege za bend i da budu uporni. Faktor upornosti je veoma bitan da bi se došlo do cilja.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *