Nova zvezda nad Balkanom sija – Maid Hećimović

Iz malenog Orašja, visoko na nebo vinula se ova zlatna zvezda. Parče našeg svoda ponovo je vedro, a ona nam blješti i uliva nadu. Nadu u dobru pesmu, nadu u pravu ljubav. Dame i gospodo, Maid Hećimović.

Dve velike pobede izmakle su mu za dlaku, ali mnogo više ordenja poneo je na svojim grudima. Drama, emocija, glas – samo su neki od epiteta koje je dobio od sudija. I od naroda. Gotovo svi su saglasni da je njegov trijumf moralnog karaktera, a da je veliki čovek pokazao je izjavom u završnoj večeri: „Ja nisam došao večeras da se takmičim, ja sam došao da uživam ovdje.“

Dosledan i postojan. Čarobne verse izvlači iz dubine duše, sa danceta srca. Daje sebe, ne štedi se. Čežnja i ljubav izbijaju iz svih pora, curi znoj i suze se cakle u očima najboljeg, a iste emocije padaju niz obraze mnogobrojnih slušalaca. Nabujala sila, čudesna nit koja spaja jedan otuđeni narod. Sa Maidom, peva ceo Balkan.

1 (POSLE 3. PASUSA)

Njegova pesma je ogledalo. Kad su setne note u odrazu su suze, a kad je veselje, svi plešu, sve puca. Kao Orfej nesebično je podelio svoju bol i začarao Arenu, izvodeći pesmu „Eh da je tuga snjeg“. Sa druge strane svi pamte dinamičan nastup i numeru „Flojd“, kao i zabavljačke sposobnosti i svadbarsku atmosferu u prvom nastupu nakon povratka u takmičenje.
Iskrenost je možda nešto najvrednije što poklanja svojoj profesiji i ljudima.

Ja ću uvjek biti Maid Hećimović u Orašju i kad bih postao najveća zvijezda na svijetu. Sve prođe u životu i slava i bogatstvo i ljepota, ostane ono kakav si čovjek i kakvog su te ljudi pamtili.

U minulim mesecima upoznali smo ga dovoljno dobro, a sada nam još jedino preostaje da čekamo njegova nova dela i poželimo mu puno sreće u daljoj karijeri.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *