BEST Design Week – Dizajn je svuda

BEST Design Week je seminar dizajna i brendiranja koji se ove godine četvrti put zaredom održava u Beogradu od 25. do 31. maja, u organizaciji Udruženja studenata tehnike EvropeBEST Beograd organizuje u saradnji sa SAE Institutom u Beogradu (http://belgrade.sae.edu). Studenti svih tehničko- tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu će imati priliku da učestvuju u radionicama i predavanjima eminentnih predavača iz oblasti brendiranja, grafičkog i web dizajna.

Cilj projekta je da studenti savladaju i usavrše principe dizajna kroz rad u softverskim programima i tako dođu do finalnog dizajnerskog proizvoda. Seminar će se održati u prostorijama SAE Instituta u Beogradu, ulica Čika Ljubina 8, gde će studenti imati priliku da rade na najsavremenijoj opremi, a program će se sastojati iz tri kategorije takmičenja za koje će se studenti prijavljivati na osnovu svog dosadašnjeg iskustva i znanja: Design Basic, Design Advanced i User Experience Design.

Design Basic – namenjen je studentima koji se do sada nisu susretali sa web dizajnom, a žele da nauče osnove dizajna kroz rad u programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator.

Design Advanced – namenjen je studentima Arhitektonskog fakulteta koji već imaju osnovno znanje iz oblasti dizajna i brendiranja. Ova radionica je priznata od strane Arhitektonskog fakulteta i omogućava studentima dobijanje 2 ili 3 ESPB boda u zavisnosti od godine studija.

User Experience Design – predstavlja relativno novu granu IT industrije orijentisanu na kreiranje brzih korisničkih aplikacija i ima za cilj da omogući vezu između softvera i čoveka, tako da softver bude što pogodniji i razumljiviji za rad. Za učešće u ovoj kategoriji takmičenja prijavljivaće se studenti koji poseduju osnovno znanje web programiranja i rada u programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator. Radionicu je podržala kompanija Devana Technologies.

Organizacijom ovog projekta Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Beograd ima za cilj da obogati znanje studenata u oblastima informacionih tehnologija koje se smatraju bitnim za rad i napredovanje nakon studija. Kroz projekat BEST Design Week studenti mogu da se usavršavaju u oblastima koje na svojim fakultetima nisu u mogućnosti da nauče. Po završetku seminara, učesnici dobijaju sertifikat potpisan od strane organizatora i predavača.

Za sve dodatne informacije o načinu prijava i seminaru pogledajte sajt www.best.rs/bdw ili sajt Udruženja www.best.rs.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *