“Seks za početnike” – predstavom do znanja

U četvrtak 12. juna 2014. godine od 20 časova na sceni Omladinskog pozorišta DADOV biće izvedena predstava „Seks za početnike“ po motivima istoimene knjige Jasminke Petrović u režiji Vladana Đurkovića.

Seks za početnike 1

Dok se po obrazovnim institucijama polemiše o uvođenju seksualne edukacije kao obavezan predmet, Omladnsko pozorište DADOV svoj doprinos daje postavljanjem na repertoar predstave koja će o ovoj važnoj temi govoriti na uzbudljiv i duhovit način. Predstava je namenjena pre svega starijim osnovcima i srednjoškolcima – svima onima kojima su informacije o ovoj temi neophodne.

“Želja nam je da kroz jednu laku zabavnu formu ispričamo važne stvari koje se itekako tiču mladih. Osetili smo potrebu da kao institucija damo svoj doprinos edukaciji mladih,  nakon  informacije  da se u Srbiji registruje godišnje 16 000 adolestenckih trudnoća, a da se preko 90 odsto njih završi abortusom”, rekao je Vladan Đurković.

Četrnaestoro mladih glumaca pozorišta DADOV, uzrasta od 16 do 19 godina, za ovu predstavu pripremalo se puna dva meseca. Oni će svojim vršnjacima kroz duhovite situacije u kojima se nalaze njihovi likovi ispričati važne stvari koje se tiču seksualne edukacije, razotkriti mnoge mitove i otkriti uzroke situacija u kojima se svako od nas bar jednom našao.

U predstavi “Seks za početnike” igraju Žarko Mladenović, Bojana Popara,  Nikola Zagorac, Jovana Božić, Stanko Kurjakov, Ivana Živković, Pavle Stevanović, Milica Ristivojević, Nikola Sretenović, Tamara Rašić, Marija Karamarković, Danilo Filipović i Pavle Malešević.

Premijera predstave je zakazana za četvrtak 12. jun, dok se reprize mogu videti 17. i 18. juna sa početkom od 20 časova.

Sve  druge informacije možete dobiti pozivom na broj telefona blagajne pozorišta DADOV 011/3243-643.

Seks za početnike 2

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *