Srbija za mlade – „Život plovi dalje”

camci

2Organizacija „Srbija za mlade“ ove godine je objedinila tri najznačajnija spusta Srbije uz poruku „Život plovi dalje”.

Regate se nadovezuju jedna na drugu – „Veseli spust“ u Kraljevu 5. jula, „Ljubovijska regata“ 12. jula a „Drinska regata“ u Bajinoj Bašti 19. jula.

Program ovih regata je napravljen za svakoga bilo da volite misteriju srednjovekovnih gradova, dobru zabavu uz različite vrste muzike ili samo spust rekom. Iz organizacije „Srbija za mlade“ smatraju da ovi događaji mogu da privuku veliki broj mladih ne samo iz zemlje i regiona, već i šire i da ih na taj način motivišu da više putuju Srbijom i upoznaju prirodne lepote koje Srbija ima.

S obzirom da će događaji biti održani u gradovima koji su bili pogođeni poplavama – Kraljevo, Bajina Bašta i Ljubovija, deo prihoda koncerata biće namenjen za pomoć stradalom stanovništvu.

Veseli spust – od 4. do 6. jula

Ovo je najstarija regata u Srbiji, traje već 25 godina. Od srednjovekovnog grada Magliča do centra Kraljeva na hiljade dobro raspoloženih ljudi spušta se na najrazličitijim ekološkim plovilima bez motora Ibrom. Ove godine na trgu prvo veče će nastupiti pop-rok bendovi od 20h (od 23h Kiki Lesandrić i Piloti) a za drugo veče planirana je velika Jager DJ žurka.

„ Ukoliko ne možemo da utičemo na prirodne nepogode, možemo da pomognemo jedni drugima i otvorimo srce”, rekao je Kiki Lesandrić koji je bio gost i na prvom spustu u Kraljevu.

veselispust

Ljubovijska regata – 11. i 12. jul

Ovo je najduža regata u Srbiji od 40km plovidbenog puta najlepšeg predela u Srbiji. Od mesta Rogačica, prekko ušća reke Trešnjice do Vrhopolja a zatim i uplovljavanja. Dan održavanja ove manifestacije 12. jul proglašen je ove godine odlukom Internacionalne rafting federacije za Svetski dan raftinga. U sklopu manifestacije su fudbalski i košarkaški turniri, pozorišne predstave, kao i koncerti Ace Lukasa (11. jula), Šabana Šaulića i OK benda (12.jula).

ljubovija

Drinska regata – od 15. do 20. jula

Ova regata je centralna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Očekuje se da ovaj dođađaj na reci Drini ponudi mnoge sadržaje kao što su takmičenje u pravljenju riblje čorbe, egzibicioni skokovi s mosta, sajam suvenira i bogat muzički program. U sklopu ove regate Amadeus bend i Aco Pejović će održati humanitarne koncerte. Dok će na „Most festu“ koji se održava paralelno sa regatom nastupiti Vlado Georgiev, Van Gog, SARS, Riblja čorba i Ateist rep.

drinskaregata

Ova organizacija tokom leta priprema Regata4Youth (od 31.jula do 8.avgusta) kao i festival na Kamenoj Gori „Greenland“ (od 18 do 20. jula) na 1300 metara nadmorske visine.

Više o ovoj organizaciji možete pogledati na njihovom sajtu: www.srbijazamlade.rs

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *