Musicology festival, 24-27. jul, Beograd 2014

Musicology je novi letnji muzički festival u organizaciji BitefArtCafe kluba, koji će se održati od 24.do 27. jula u Beogradu, na teniskim terenima Kalemegdana. Zvezde Musicology festivala 2014. su Nikola Konte, Mario Biondi, Keziah Jones i DirtyLoops.

Musicology festival će tako biti svojevrsna škola muzike sa jasnom i beskopromisnom idejom da se mladima probudi kreativna misao i pruži izbor, opcija da čuju nešto drugačije, kao i da ujedini sve ljubitelje dobrog zvuka u četiri festivalske noći.

Facebook-cover-nicola-conte-JUN

Nikola Konte je headliner prvog dana festivala i njemu će pripasti čast da otvori prvi Musicology festival. On će u četvrtak 24.7. nastupiti sa svojim bendom! Međutim, ovo neće biti jedini put kada će publika Musicology festivala imati priliku da se susretne sa Konteom. Naime, Nikola će publici predstaviti i svoj DJ set na žurci sledećeg dana. Nikola Konte je klasično školovan muzičar, inovator džeza, producent, vođa benda, DJ i gitarista. Nedavno je objavio novi album „Free Souls“, koji će posetioci festivala premijerno moći da čuju 24. na Kalemegdanu.

 Biondi-facebook-cover

Italijanski šarmer, Mario Biondi, čija tamna boja glasa mnoge podseća na Beri Vajta (Barry White) sa začinom zavodljivog džeza, nastupiće drugog dana festivala, u petak 25.7, sa svojim bendom. Mario Biondi je lansirao svoju karijeru 2006. godine albumom „Handful of soul“ i od tada, njegov muzički put je imao samo uzlaznu putanju. Poslednji album, „Sun“, izašao je 2013, a predstavljen je koncertom u Royal Albert Hall-u, gde se poznatom pevaču pridružio i legendarni bend Incognito.

U sklopu turneje, na kojoj je već oduševio svoje obožavaoce u Brazilu, Mario će i po prvi put posetiti Beograd, a tim povodom je izjavio:

Nemam neka određena očekivanja kada prvi put posećujem neki grad. Više volim da se prepustim muzičkim osećanjima i podelim ih sa publikom na licu mesta. Čuo sam da je veliko interesovanje ženskog dela publike za dan festivalа kada ja nastupam. Moram da priznam da mi ta činjenica jako laska, ali to nikada ne kažem suprugi.

 Jones-facebook-cover

Zvezda trećeg dana Musicology festivala biće harizmatični pevač, gitarista i kantautor, Keziah Jones. Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije, je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva blufunk.

Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro.kaže Keziah.

Keziah Jones će drugu godinu zaredom nastupiti u Beogradu, nakon što je prošle godine rasprodao koncert za nekoliko dana i oduševio publiku u klubu Summer Stage BitefArtCafe. Kako mnogo njegovih poštovalaca nije uspelo da prošle godine dođe do svoje karte, ovog leta Musicology festival pruža šansu da čujete stare hitove, ali i pesme sa novog albuma „Captain Rugged“.

 Dirty-Loops-facebook-cover

S vremena na vrema pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jedinstven u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke i ostavlja vas sa pitanjem „Šta je to bilo?!“Upravo to je uradila švedska najbolje čuvana tajna, a sada već globalna senzacija, Dirty Loops. Nastup ovih fascinantnih mladića na Musicology festivalu 27. jula, biće njihov prvi nastup u Srbiji, a ujedno i u ovom delu Evrope.

Bend je gotovo preko noći postao hit na društvenim mrežama, obrađujući hitove velikih pop zvezda poput Adele, Justin Bieber, Lady Gaga, Rihanna. Ove godine, Dirty Loops je izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom „Loopified“ i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pesama, te da je njihov autorski materijal još spektakularniji od već popularnih obrada. Dokaz tome je da je prvi singl sa albuma „Hit me“ ušao u Top10 u Japanu.

Za dodatne informacije, posetite zvanični sajt festivala http://www.musicology.rs ili facebook stranicu https://www.facebook.com/musicologybelgrade.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *