100% Future Serbia

Projekat 100% Future Serbia je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji, čiji je cilj promocija najtalentovanijih mladih kreativaca koji prvi put prikaziju svoje radove, ili etabliranih autora koji prvi put žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama, u izlozima centra Beograda.

Projekat se ove godine održava u periodu od 6. do 11. oktobra kada će 100 odabranih izloga ugostiti 100 mladih srpskih kreativaca.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji se bave celim dijapazonom kreativnih industrija, dakle: arhitekturom, objekt-dizajnom, grafičkim dizajnom, advertajzingom, modom, filmom, primenjenom umetnošću, itd. Svaki kandidat može učestvovati sa koliko radova želi, dozvoljeni su i projekti izlagani na drugim manifestacijama. Kandidati sami biraju koji njihov rad je najaktuelniji za BDW 2014; moguće je predstaviti čak i radove iz privatnih arhiva autora, samo ne radove koji su bili izloženi na prošlogodišnjem projektu. Generalna tema BDW-a 2014 je SENSE.

Konkurs ce biti otvoren od 4.9. do 26.9, za slanje prijava i idejnih rešenja.

1. Najboljih 5 kandidata izabranih od strane žirija BDW biće nagrađni jednakom prvom nagradom – kartama za internacionalnu konferenciju Belgrade Design Week, sa generalnom temom Sence Squared.

2. Sledećih najboljih 10 kandidata izabranih od strane žirija BDW biće nagrađni jednakom drugom nagradom – učešćem u BDW „DesignLabs“ radionici norveškog dizajn dvojca BLEED.

3. Trećih najboljih 10 kandidata izabranih od strane žirija BDW biće nagrađni jednakom trećom nagradom – učešćem u BDW „DesignLabs“ radionici slovenačke modne dizajnerke Bojane Drače.

4. Sveobuhvatna nagrada za 100 izabranih radova podrazumeva jedinstveni izložbeni prostor u jednom od 100 izloga u centru Beograda, od 6. do 11. oktobra, u organizaciji BDW-a.

Učešće je besplatno, a primljeni autori ostvaruju specijalan popust za kupovinu karata za međunarodnu konferenciju BDW-a po ceni od samo 99 EUR za tri dana konferencije, kao i prednost za učešće na besplatnim radionicama sa ograničenim brojem učesnika, i pozivnice za BDW premijere i noći.

Naknadno pristigli radovi se neće razmatrati.

Za ostale informacije, posetite naš sajt na www.belgradedesignweek.com ili se obratite našem timu.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *