Praksa u Degordianu – work and play

“Reci mi i zaboraviću, nauči me i možda ću zapamtiti, uključi me i ja ću naučiti.”

Olga Šebez i Ana Vukašinović su dve studentkinje završne godine na Fakultetu organizacionih nauka, smer menadžment. Kako bi uz predavanja dobili pravu sliku posla, odabrale smo praksu u digitalnoj marketinškoj agenciji Degordian, na poziciji Community Managera.

Degordian je fullservice digital agencija, što znači da svojim klijentima nudi potpunu podršku na Internetu u smislu strategije, analitike, društvenih mreža, developmenta, contenta, dizajna i samog oglašavanja uz sopstvene proizvode koji su veoma zanimljivi. Pošto se celokupno predstavljanje jedne organizacije tek razvija na našem tržištu, ovo je još uvek nešto novo kod nas okarakterisano brzim rastom. Svakako agencija koja, po našem mišljenju, može dosta toga da ponudi jednom studentu na praksi. Degordian pored kancelarije u Beogradu i sedišta u Zagrebu, ima kancelarije i u Mostaru i Beču.

degordianOlga je na praksi u Degordianu već više od godinu dana i za to vreme je upoznala mnogo odgovornih, ambicioznih i talentovanih mladih ljudi, koji veruju u zajednički cilj i spremni su da se bore da ga i ostvare. Ana je u Degordian došla na preporuku Olge sa kojom je radila na BBICC-u 2014.

Agencija je po proseku godina zaposlenih veoma mlada, tako da je i svakodnevna atmosfera opuštena i vesela. Postoje opšte procedure koje su definisane za poziciju Community Managera, međutim pored standardnih zadataka u toku radnog dana se javljaju i drugačiji zahtevi kako bi se u neku ruku razbila monotonija.

Olgi je to jedna od omiljenih strana rada u Degordianu – činjenica da može da radi sa mladim i kreativnim ljudima sa kojima zajedno gradi karijeru i razvija firmu koja raste svakog dana. “Morate znati da se kod nas timski rad nastavlja i nakon posla, najčešće u provodu. To je čar mlade organizacije”, kaže Olga.

Rad u timu je veoma važan u celoj agenciji, tako da u svakom trenutku i za bilo kakav zahtev imaju podršku nadređenih prilikom rada. Svako pitanje i diskusija je dobrodošla jer na taj način zajednički dolaze do super ideja i rešenja.

Pored svakodnevnih dužnosti, važno je kontinuirano raditi na sebi i svom razvoju što je veoma zastupljeno u Degordianu. Praktikanti, kao i svi zaposleni imaju mogućnost sticanja različitih sertifikata (GoogleSearch&Display, YouTube…) kao i mogućnost prisustvovanja redovnim nedeljnim edukacijama kojima se pokrivaju različite novosti iz sveta digitala.

Pored stavke u CV-u koja govori da sam bila na praksi u Degordianu, sa sobom ću poneti i nekoliko korisnih sertifikata koji se ne mogu steći tek tako. Očekujem da će mi ovo dati prednost kada budem konkurisala za posao”, kaže Ana o Google Search i Display sertifikatima.

Zaposleni u Degordianu vole da se dobro zabavljaju nakon što odrade dobar posao. Na nivou cele firme se organizuje i veliki tim bilding kojem prisustvuju svi zaposleni, kao i mini tim bildinzi koji su namenjeni timovima unutar firme.

Njihova preporuka je da je prilikom studija svakako korisno uključiti se u rad i studentskih organizacija, ali i kompanija jer na taj način se proširuju znanja stečena na fakultetu aktuelnim dešavanjima na tržištu i usmeravate i formirate se kao ličnost. Što ranije krenete da se bavite različitim stvarima, pre ćete shvatiti šta je ono čime želite da se bavite i što će vas ispunjavati.

Zašto da to ne bude Degordian, jer vam svakako može pružiti dobru osnovu za dalju karijeru kao i znanje o digitalu koje ne možete da steknete formalnim putem. Konkurs za Community Managera je otvoren do 14. septembra za sve studente koji sebe vide kao kreativne, komunikativne i proaktivne. Prijavite se! http://bit.ly/cm_belgrade

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *