CoffeeFest po prvi put u Beogradu

Prvi festival kafe, čaja i toplih napitaka će se održati 26. i 27. septembra u neposrednoj blizini Ušće Šoping Centra (Ulica Ušće u smeru od Dunava ka Savi).

Slogan festivala je “Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…” a ideja za festival je nastala još pre dve godine.

 „Kafa je nešto što nas ujutru budi. Ona je i poziv da se sretnemo sa nekim, pa se sve češće čuje „hoćemo li na kafu?“. Popiti kafu postalo je poziv na druženje. Ne postoji napitak koji predstavlja kulturološki pečat jedne kulture kao što su kafa i čaj. Samo pređete granicu dve zemlje i doživite razvitak u obliku, spremanju i načinu konzumiranja napitka. Ovaj festival je unikatno mesto gde se mnogi načini, navike i novi trendovi sreću i predstavljaju, pravi raj za sve koji vole kafu”, rekao je prof. Danilo Golijanin iz Oivivio Consulting Services, organizator festivala.

1

U dva šatora posetioce očekuju izlagači svih vrsta kafe. Posetioci će naučiti kako kafa raste, i koji put prolazi od zrna do šoljice, a stabljiku ove interesantne biljke moći će i da dobiju na Doncafe štandu. Svi oni koji žele da postanu eksperti za kafu, moći će da prisustvuju predavanju i obuci kako da pripreme i uživaju u savršenoj šolji espressa, a profesionalci će zanat peći na profesionalnoj obuci barista.U Tehnomanija Testing and Tasting zoni posetioci će moći da isprobavaju različite aparate i metode pripreme kafe, i odaberu savšen aparat za kuću ili kancelariju.“

„ Srbija je u regionu prva po potrošnji turske kafe, po glavi se troše četiri kilograma godišnje, a na čitavoj teritoriji države popije se 25.000 tona kafe, od toga veći deo odlazi na tradicionalnu kafu, a ostalo su instant i espreso. Kao generalni sponzor ove manifestacije, Grand kafa smatra da je važno potrošačima pružiti priliku da na jednom mestu upoznaju sve proizvođače kafe u Srbiji. Potpuno smo posvećeni potrošačima i jedan od naših osnovnih ciljeva je da negujemo što bliže odnose sa njima. Pored raznovrsnog programa koji smo pripremili, radujemo se prilici da porazgovaramo sa svojim potrošačima i čujemo njihovo mišljenje o našim proizvodima” – izjavio je ovom prilikom Andrej Bele, generalni direktor strateškog poslovnog područja kafa u sastavu Atlantic grupe.

2

U okviru programa Grand kafe na CoffeeFestu, posetioce pored prepoznatljivog ukusa i mirisa Grand kafe očekuje nekoliko iznenađenja među kojima poklon predstava za Beograđane „Na kafi kod kneginje Ljubice“ u petak, 26. septembra od 18h, druženje sa poznatim voditeljskim parom radio emisije Buđenje u subotu 27. septembra od 13h i koncert Lene Kovačević od 18h, kao i brojne druge aktivnosti svih Grand kafa brendova.

Dok uživaju u šolji svog omiljenog napitka, posetioci će se zabavljati u Chil zoni u kojoj će se smenjivati muzički nastupi, projekcije filmova, kao i razne prezentacije. Nenad Veljković će pokazati kako se kuva sa kafom u 24 kitchen kuvarskom šou, Java Coffee će zagolicati maštu  posetilaca raznolikim ukusima kafe sa egzotičnih destinacija. Englihs Pot će predstaviti englesku tradiciju i kulturu koja prati ispijanje čaja. Za najmlađe, tu je Sekopak edukativna predstava, a za decu bez roditeljskog staranja  humanitarni šou Kafa sa poznatima.

3

Ovaj festival se već održava širom Evrope u Londonu, Rimu, Trstu, Zagrebu.

Na festivalu će biti postavljeno oko 35 štandova, na kojima će svoje proizvode izložiti oko 50 različitih brendova iz regiona, kao što su Grand kafa, Doncaffe, Barcaffe, Nescaffe, Imlek, Dolče gusto, Hausbrandt.

Cena ulaza je 100 dinara, a posetioci će moći za taj novac da probaju sve vrste kafe ili čaja koje budu i koliko budu želeli.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *