Kada bi programski jezici bili automobili…

Da li vas je nekada zanimalo postoji li, i koja je to razlika između programskih jezika? Verovatno jeste. Međutim, da li ste svaki put bili zadovoljni objašnjenjem? Verovatno niste. Da li ste se ikada zapitali kako bi se mogli opisati programski jezici u svetu automobila? U nastavku možete pročitati zanimljiv primer jednog takvog opisa.

fotografija 1

(1) Programski jezik C bi bio pogodan za sve: kompaktan, moćan, ide svuda, i pouzdan u situacijama kada vam život od njega zavisi.

Iraqi Freedom IV Capt. Matthew Miesner, matthew.j.miesner@us.army.mil VOIP: 318-672-9605, S-5 3-3320th

(2) Programski jezik C++ je novija verzija C-a: dvostruko moćniji, duplo veći, funkcioniše i u neprijateljskom okruženju, i ukoliko pokušate da ga koristite bez ikakve prethodne obuke, ili nedovoljno pažljivo, verovatno će se raspasti.

fotografija 3(3) Programski jezik C# je C++ sa više dodataka, koji ga čine bezbednijim, tako da ga mogu koristiti svi. Deluje pomalo smešno, ali radi punom snagom… Dokle god se ne odaljavate od civilizacije.

fotografija 4(4) Programski jezik Java je još jedan pokušaj da se unapredi programski jezik C. Radi on svoj posao, ali mnogo sporije, komplikovanije, zagađuje okolinu, i ostali će vas smatrati netrpeljivim.

fotografija 5(5) Programski jezik Python je odličan za svakodnevne potrebe: lako se koristi, svestran, dolazi sa svim pogodnostima ugrađenim u sebi. Nije brz i zgodan, kao što nisu ni vaše potrebe.

fotografija 6(6) Programski jezik Perl služi za iste svrhe kao i Python, ali ga koriste samo bradati, nekadašnji hipici.

fotografija 7

.

(7) LISP služi za najosnovnije potrebe. Postoji još od pamtiveka. Korišćenje njega vas čini jačim, no, samo neki atletičari, ili zaluđenici, bi mogli sa tim normalno da žive.

fotografija 8(8) Programski jezik Haskell je poput hipsterske verzije LISP-a.

fotografija 9(9) Programki jezik PHP je izdrndana naprava opasna po život, koju koristite samo zato što ste čudnim načinom zaglavili sa njom, i može da vas ozbiljno zapali kada udarite u znak za ograničenje brzine.

fotografija 10(10) Programski jezik Go je bleštava, nova igračka, koju zaluđenici za tehniku smatraju budućim načinom života, ali, ona vrši posao samo kada ograničite sve što biste voleli da radite, kako biste ostali u njenom dometu.

fotografija 11(11) COBOL je verovatno, svojevremeno, delovao kao dobra ideja.

fotografija 12(12) MATLAB je ono što naučnici koriste da bi rešavali specifične naučne problem.

.

fotografija 13(13) R je ono što naučnici koriste kada ne mogu da priušte MATLAB.

.

fotografija 14(14) OCaml je poput ove stvari čudnovatog oblika koju Evropljani iz nekog razloga koriste.

fotografija 15(15) Ovako izgleda Javascript. I kada stavite ogromne točkove i trkačku šaru na autiću za golf – to je i dalje autić za golf.

.

.

.

Izvor: http://crashworks.org
[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *