Odličan koncert grupe WHO SEE u KST-u

Za sve koji su rekli: “Nemam ti kad” i nisu na vreme obezbedili kartu, propustili su veliki performans skromnih kotorskih momaka koji su čak 2004. godine kao predgrupa prvi put nastupali u Klubu Studenata Tehnike pred Beogradskom publikom. Kao što rekoše za deset godina su se “malo popravili”.

Svedoci tog njihovog desetogodišnjeg napretka je bila generacija slušalaca koja ceni vrednost domaćeg hip hopa i koja u odnosu na starosnu granicu pre svega iskustveno razume i poštuje tematiku stvaralaštva ovog crnogorskog tandema. Pri tom je i ženski deo fanova ovog benda bio podjednak po brojnosti što je u potpunosti odgovaralo romantičnom završetku nastupa uz numeru “Tužna pesma”.

I pored nedovoljno jakog ozvučenja jasno su se čule rime, pre Đedove nego Nojsove, doduše. Za ovakvu premijeru to bi bila jedna od mana, u ovom slučaju ne prevelika, jer nije uspela da naruši atmosferu koju je publika revnosno održala. Publika koja do kraja koncerta nije popustila već je ispratila svaku reč podjednakim intezitetom, velikim delom i zbog toga što se WS Klapa držala takta studijski snimljenih pesama i izvodila uglavnom hitove.

Ubedljivo najpopularnije numere koje su se čule iz bašte KST-a jesu one sa novog albuma poput: “Dinamida”, “Prevaspitaj djecu” uz podršku Dzej Dzeja i Kendija, “Podstanar” i druge, a tu se našla i pesma “Đe se kupaš” koju su stigli da izvedu dva puta za veče i najave premijeru spota za istu numeru koja će biti emitovan 29. septembra ove godine na MTV-u. Tokom sinoćnog okupljanja retko ko je bio po hodnicima i na ulazu KST-a od početka do kraja nastupa što je očigledno priznanje Beogradske publike tituli “crnogorskiog vaskrsnuća rep scene” koju je Who See Klapa zasluženo dobila.

Izvor fotografije: www.kst.org.rs

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *