StandUpiranje

Vikend je pravo vreme da posle naporne radne nedelje izađete sa društvom i odmorite se. Mesta u Beogradu, gde to možete učiniti su brojna, ali ovog vikenda idealno mesto je bilo Dom sindikata jer je tamo održan StandUp festival! Ovo je treći put da se ovaj festival organizuje i eto ono kako kažu treća-sreća je bila da ovaj put prisustvuje i časopis InterFON.

Dom sindikata je prve večeri bio pun, ma prepun, slobodnih mesta nije bilo. Publika je bila veoma uzbuđena i nestrpljiva, kao da je smeh odzvanjao unapred. Organizacija ovog festivala je bila na visini svog zadatka, zaista propusta nije bilo. Dobrodošlicu nam je poželeo Srđan Dinčić i kroz malo smeha najavio ostale komičare.

standup

Pored srpskih nastupali su i komičari i komičarke iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, ma iz cele bivše Juge. Teme su takođe bile raznolike od onih koji se tiču svakodnevnih problema, tuđeg ličnog računa pa sve do nekih malo ozbiljnijih, kao što su društveni fenomeni i politički problemi. Ipak kako je rekao jedan od komičara, standup ti dozvoljava da zbijaš šale koje možda nisu politički korektne, ali ovde to ipak niko ne shvata ozbiljno. Smeh ni u jednom trenutku nije manjkao. Neprestano se odvijala komunikacija između publike i zvezdi večeri. Bez obzira na brojnost publike atmosfera je bila intimna, kao da se svi znamo. Ovo je bila prava doza zdravog smeha i humora. Taman koliko je potrebno da se ne predoziramo.

10599579_800810733273496_4886885640490293495_n

Drugo veče Standup Festa, obeležilo je gostovanje Reginald D. Hunter komičara iz Amerike. Uvodnu reč je imao Nikola Silić koji je u svom prepoznatljivom stilu publiku uveo u veče sa puno smeha. Kako humor koji nam stiže sa dalekog kontitenta nije uobičajen kod nas, na početku je komičar pokušavao da priđe publici i približiim se. Kako se nastup odvijao, publika je sve više “bila prisutnija” a svaka njegova reč je dobijala zapravo pravi smisao. Koliko je jezik bitan, i koliko može stvoriti barijeru, mogli smo da se uverimo tokom celog nastupa ovog uvaženog komičara.

Ostale fotografije možete pogledati na našoj Facebook stranici.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *