Humanitarni koncert – Nada Kolundžija svira za BELHOSPICE centar

Nada za BelhospiceDobrotvorna organizacija BELhospice će u utorak, 7. oktobra 2014. godine, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda u 20h, organizovati humanitarni koncert pod nazivom „Nada za BELhospice“. Nastupiće naša čuvena pijanistkinja Nada Kolundžija, koja je za ovu priliku spremila izbor kompozicija koje su bile deo projekta „Moja mala koncertna antologija muzike za klavir“, a koji je ovog leta doživeo svoju premijeru i pobrao sve pozitivne kritike.

Celokupan prihod od prodaje karata ove večeri i od sakupljenih donacija, biće namenjen za rad BELhospice centra.

Cena ulaznice je 1000 dinara, a karte se mogu kupiti u BELhospice centru (Dalmatinska 72-74) ili na veče koncerta u Skupštini grada Beograda.

Atraktivan program koncerta Nada za BELhospice je sačinjen od kompozicija publici omiljenog Arva Perta, mistika Georgija Gurdžijeva, Jakoba TVa, najizvođenijeg kompozitora u Evropi, Antona Batagova, jednog od vodećih savremenih ruskih kompozitora i drugih.  Osim zvuka klavira, čućemo i klavir u kombinaciji sa klavirom i gračkom, kao i sa snimljenim zvučnim matricama.

Muzički doživljaj biće obogaćen i vizuelnim, zahvaljujući Sand PRO Studiju slikanja peskom, uz video rad Dragane Udovičić, koji će biti izveden uživo.

BELhospice je prva specijalizovana organizacija u Srbiji koja od 2004. godine pruža palijativno zbrinjavanje terminalno obolelim onkološkim pacijentima na teritoriji Beograda. Sve usluge koje BELhospice pruža svojim pacijentima i njihovim porodicama su u potpunosti besplatne, a finansira se isključivo putem donacija i organizovanjem humanitarnih događaja.

Za više informacija posetite www.belhospice.org

Pijanistkinja Nada Kolundžija, dobitnica internacionalnih nagrada i priznanja, godinama je upoznavala beogradsku publiku sa delima značajnih savremenih kompozitora, izvodeći ih premijerno. Na njenom obimnom repertoaru uvek su se nalazila i dela domaćih kompozitora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Radeći kao redovni profesor na FMU, zainteresovala je mnoge mlade muzičare za savremene muzičke izraze. Programe je obogatila i sviranjem klavira igračke, prepariranog klavira, glasom i multimedijalnim konceptima. Inspirisala je kompozitore da pišu nova dela, a oko većih projekata okupljala je brojne umetnike koji su delili njen entuzijazam. Imala je turneje širom sveta, učestvovala je na mnogim međunarodnim festivalima, a nastupala u najprestižnijim koncertnim salama sveta.

Više informacija o njoj možete pročitati na www.nadakolundzija.info

Kolundzija Nada foto

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *