Projekat „OpenIT v8.0“ i ove godine na FON-u

U oktobru će se po osmi put održati projekat OpenIT, pod vođstvom studentske organizacije AIESEC na Fakultetu organizacionih nauka.

OpenIT v8.0 ima za cilj da studentima pruži besplatne edukacije na temu Važnost tehnološkog preduzetništva za razvoj našeg društva i da ih pripremi za odlazak na stručnu praksu u inostranstvu. Ideja projekta je da poveže vodeće kompanije iz oblasti informacionih tehnologija sa studentima, budućim liderima u ovoj oblasti.

Konferencijski deo projekta će se realizovati 16. i 17. oktobra gde ćeoko 150 studenata imati priliku da se kroz interaktivne radionice, predavanja i panel diskusije upozna sa svetom preduzetništva. Učesnici će se, takođe, upoznati sa primerima uspešnog startapa, predstavnicima startap zajednice, investitorima i domaćim kompanijama. Cilj konferencije je da studenti nauče kako svoje teorijsko znanje mogu primeniti u praksi.

Drugi deo projekta predstavlja Mini Startap škola koju čine mentorske radionice. Učesnici će zajedno sa mentorima, predstavnicima kompanija i startap zajednica, raditi na razvijanju svoje preduzetničke ideje, upoznati se sa konkretnim alatima i načinom upravljanja u današnjem poslovanju. Mini Startap škola završiće se događajem na kojem će timovi predstavljati svoje ideje žiriju, sastavljenom od predstavnika startap zajednice i investitora.

Prijave za učešće na projektu su otvorene do 13. oktobra. Svi zainteresovani student mogu poslati prijave na http://aiesec.org.rs/projekti/open-it/.

Pored ovoga, studenti će na samom projektu dobiti detaljne informacije o Global Talent programu na kome će moći da primene svoje teorijsko znanje. Global Talent je internacionalni program stručnih praksi, namenjen mladim ljudima koji žele da steknu profesionalno iskustvo u internacionalnom okruženju u oblastima marketinga, IT-a i edukacije.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u 124 zemlje, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *