Miki Solus – momak koji hoće natrag u detinjstvo

Miki Solus, koji nastupa uz pratnju Frane Viskovića i Andreja Tačigina, održao je već preko 100 koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH. Do sada je izdao dva studijska albuma: „Muzika sumnjive kvalitete” i „Bojim se muzičkih kritičara”, a nedavno i novo EP izdanje „Bolesni tekstovi sa super mjuzom”. U  četvrtak, 9. oktobra, talentovani kantautor iz Zagreba, svirao je za beogradsku publiku u KC Grad. Solus je prepoznatljiv po specifičnom stilu, zabavnim tekstovima i kreativnom pristupu, kako on kaze, pop muzici.

Beograđanima se predstavio najpoznatijim pesmama među kojima su Pun mi je kufer, Hipster, Bijela cokolada, Mrtav je Johnny, Bojim se muzičkih kritičara, i mnoge druge. Publika je, u punom KC Grad – u, sjajno reagovala na Solusovu muziku, igrala i, zajedno sa njim, pevala. Sudeći po raspoloženju mladih u toku koncerta, kao i vraćanju Mikija Solusa na bis i ponovnom izvođenju pesme Hipster, publika se pronalazi i poistovećuje sa šaljivim tekstovima ovog muzičara.

Ovaj koncert je još jedan dokaz da srpska alternativna scena živi, da poštuje i uvažava sve kreativne i posvećene umetnike, i da ih sve dočekuje raširenih ruku.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *