Škola poslovnih veština

Škola Poslovnih Veština vas poziva na predavanje na kojem će dobitnica Nobelove nagrade za mir u 2003. godini govoriti na temu Kršenje ljudskih prava na Bliskom Istoku. Predavanje će se održati 22. oktobra u svečanoj sali Građevinskog fakulteta, Bulevar kralja Aleksandra 73 sa početkom u 18h.

Širin Ebadi je iranski advokat, bivši sudija, i aktivistkinja za ljudska prava i osnivač Centra branilaca ljudskih prava u Iranu. U oktobru 2003. godine dobila je prestižnu Nobelovu nagradu za mir za svoje značajne napore u borbi za demokratiju i ljudska prava, posebno prava žena, dece i izbeglica. Takođe, Širin Ebadi je prva državljanka Irana koja je dobila Nobelovu nagradu.

Godine 2004. našla se na listi „Forbes“ magazina kao jedna od 100 najmoćnijih žena sveta.

Projekat Škola Poslovnih Veština je osmišljen od strane nevladine organizacije Mrežа za poslovni razvoj, tako da studentima raznih fakulteta, omogući znanje iz veština koje su neophodne za vreme studijai nakon, kao i odnosa među ljudima, podsticaja za napredak a i etike koje se treba držati na poslu. Ciljevi ovog projekta su da teme koje su popularne među mladima promoviše i podučava ih radi sticanja znanja, ali i formiranja jedne šire slike o komunikaciji i motivaciji, koje imaju za cilj primenu u daljem radu.

Ako želite da saznate više o ljudskim pravima, situaciji na Bliskom Istoku ili dr Ebadi, pridružite nam se 22. оktobra. Vidimo se!

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *