Nikolina Kostur – Rename izložba u KC Grad

RenameAutorka koje se publika seća sa letnje prodajne izložbe Kreativnost u Srbiji, ove godine slavi važan jubilej i tim povodom priređujemo joj izložbu u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad od 20. do 26. oktobra.

Nikolina Kostur 2009. godine osniva brend Rename i počinje da se bavi izradom nakita, a zatim i dekorativno-upotrebnih predmeta za kuću, suvenira, ali i odeće. Izdvaja se prepoznatljivom estetikom koja svoje korene ima u autorkinom spajanju grafičkog i modnog dizajna. Minimalizam i geometrija kao temelj njene estetike prevode se u upotrebne i dekorativne predmete dajući im prepoznatljivi dizajn.

Najnoviju ponudu brenda i neke od predmeta publika je mogla da pogleda i kupi na pomenutoj letnjoj izložbi, dok će predstojeća samostalna biti retrospektivna, prikazujući razvoj brenda u proteklih pet godina, dajući nam uvid u sve segmente njenog rada kroz jednu ujednačenu i zanimljivu prezentaciju.

RenamePored Beograda, brend je imao uspešna izlaganja na sajmovima i marketima u Berlinu, Pragu, Sofiji, Stokholmu, Londonu, u proteklih pet godina, ali se za ovu priliku autorka vraća Beogradu i KC Grad u čijem se Gradstoru, uvek mogu pronaći predmeti koje dizajnira.

Radno vreme Velike galerije je od 14h do 20h, svakog dana.

https://www.facebook.com/rename.design

www.gradbeograd.eu

KC GRAD, evropski centar za kulturu i debatu, je nastao na inicijativu Kulturnog Fronta Beograd i Felix Meritis fondacije iz Amsterdama. Zahvaljujući podršci Ministarstva inostranih poslova Holandije kroz program MATRA i beogradske opštine Savski venac, po prvi put kod nas jedan objekat industrijskog nasleđa postaje mesto kulturnih dešavanja.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *