VIKEND ODLIČNIH KOMEDIJA (24-26.10.)

Narednog vikenda na sceni Akademije 28 očekuju nas čak tri urnebesne komedije!

Od petka 24. do nedelje 26. oktobra, ljubitelji komedije imaće priliku da uživaju u sjajnim pozorišnim predstavama, u kojima glavne uloge igraju poznata lica srpskog glumišta: Milenko Pavlov, Katarina Žutić, Suzana Petričević, Jelica Sretenović i dr. Samo da znaš koliko te volim, Poslednja šansa i Svlačenje, koje će se naći na programu ovog vikenda, upravo su neke od predstava koje su obeležile prethodnu pozorišnu sezonu, kako svojim kvalitetom tako i velikim brojem posetilaca.

Petak 24.10. 20h – SAMO DA ZNAŠ KOLIKO TE VOLIM

Subota 25.10. 20h – POSLEDNJA ŠANSA

Nedelja 26.10. 20h – SVLAČENJE

SAMO DA ZNAŠ KOLIKO TE VOLIM – Dramatizacijom novela poznatog italijanskog pisca A. Amurija, „Kako ubiti suprugu i zašto“ i „Kako ubiti supruga bez suvišnih zašto“, nastala je duhovita scenska priča o svakodnevici i muško-ženskim odnosima u braku. Ova komedija u kojoj glavne uloge tumače Milenko Pavlov i Ljiljana Đurić, tokom protekle pozorišne sezone u Akademiji 28, proslavila je i značajan jubilej – svoje 100. igranje.

slika 1

POSLEDNJA ŠANSA – drama sa pevanjem i plakanjem – hit predstava Mirjane Bobić Mojsilović, priča je o glumici koja godinama čeka svoju šansu. Kada odluči da uđe u TV rijaliti „Tražim muža“, ona postaje frizerka Gocili, koja će zarad rejtinga i naklonosti publike biti spremna da uradi sve …ili možda i neće. Ova izvrsna monodrama u kojoj je Suzana Petričević briljantno odigrala svoju rolu, osvojila je mnogobrojne nagrade na svetskim i domaćim festivalima, kao i srca publike koja do poslednjeg mesta puni svaku dvoranu u kojoj se predstava igra.

slika 2

SVLAČENJE – nova predstava M.B. Mojsilović, savremena je komedija o ljudskim naravima, u kojoj se podsmehu izlažu mnogi koncepti današnjice. Ovde se radi o oblačenju, presvlačenju i svlačenju, u bukvalnom ali i u prenosnom smislu. Ko će biti obučen, ko svučen, a ko presvučen, ostaje publici da odluči, reči su autorke, koja sem teksta, potpisuje i režiju predstave. Glavne uloge igraju: Jelica Sretenović i Katarina Žutić.

slika 3

Ulaznice za predstave mogu se kupiti na blagajni Аkademije 28, u Nemanjinoj 28, po ceni od 600 dinara, svakog radnog dana 11h-20h i vikendom 18h-20h.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *