AZIL 5 – Najava koncertne promocije novog albuma

U četvrtak, 30. oktobra bend Azil 5 će održati koncertnu promociju novog albuma u velikoj sali Doma kulture Studentski grad, popularnom Studenjaku na Novom Beogradu sa početkom u 20h. Ulaz na koncert će biti slobodan.

Azilanti će ovom prilikom odsvirati uživo svoj najnoviji, treći po redu studijski album Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom? koji je objavljen u junu ove godine posredstvom izdavača Lampshade Media iz Beograda, kao i materijal sa prethodna dva studijska albuma. Novi album se može preslušati na servisima za streaming – Deezer, Spotify i YouTube, a aktuelni singl „Dani kad je seks silovao Ljubav / Želim te“ trenutno se nalazi na svim vodećim top listama u regionu.

Azil 5 je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući za mogućnost autorske muzike. Do sada je bend objavio 3 studijska albuma, Strastan, go i bos (2008), Nema čoveka danima (2011) i Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom? (2014) kao i 2 albuma uživo IzLiveNo u tišinu (2009) i Živi Azil (2013). Kritičari ih opisuju kao beskompromisan spoj rok, pop i od skoro world music uticaja, dok sami članovi benda za sebe kažu da poseduju autentičnu fuziju teksta i ritma bez stega užih žanrovskih odrednica. Azil 5 su Nenad Kojić, Vladimir Vojnović, Borko Basarić, Sava Nikić, i Dušan Kolarski.

Azil 5 - Fotografija Jelena Despotović

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *