Premijera predstave „San letnje noći“ u „Buhi“

Komedija Viljema Šekspira „San letnje noći”  u izvedbi pozorišta „Boško Buha“ premijerno će biti prikazana  5. i 6. novembra na sceni „Bojan Stupica” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

San letnje noći

Rediteljka Đurđa Tešić ponudila je gledaocima potpuno novo i drugačije viđenje komedije koja govori o ljubavi, snu, metarmofozama, o gubljenju i rađanju identiteta. Uloge igraju Nebojša Glogovac i mladi članovi „Buhe” – Andrijana Oliverić, Dejan Dedić, Nemanja Oliverić, Ivan Mihailović, Uroš Jovčić, Jovana Stojiljković, Jelisaveta Karadžić, kao i Dejan Lutkić, Draga Ćirić, Branislav Platiša i drugi.

San letnje noći

Rediteljka je rekla da je fenomen zanosa ono što je nju najviše zanimalo u radu na predstavi, citirajući lik iz komada da su “ljubavnici – umobolnici i pesnici”.

Dramaturg Milena Depolo podsetila je da je „San letnje noći” od početka (oko 1600. godine) do danas vrlo popularan komad, a da je u „Buhi” imao izuzetno uspelu postavku 1991. godine u režiji Jagoša Markovića. To je ansambl komedija i jedna forma bajke, što repertoarski pripada našoj Večernjoj sceni. U novoj postavci opredelili smo se za savremeni pogled na svet, rekla je ona.

San letnje noći

Da podsetimo, pozorište “Boško Buha” je u fazi renoviranja od kraja aprila. Direktor ovog pozorišta Milorad Mandić izrazio je zahvalnost JDP-u i drugim pozorištima u Beogradu koja ustupaju prostor ovom teatru dok traje rekonstrukcija sale na Trgu Republike.

Radovi su složeni, najveći problem su elektro-instalacije u staroj zgradi. Nabavljeno je oko 60 posto potrebnog materijala, sve iz donacija i uz pomoć prijatelja, rekao je on na konferenciji za novinare, ali nije mogao da precizira kada će posao biti završen.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *