Tetraktis – Zoran Milivojеvić i „Emocije“

Lokacija: Filozofski fakultet

Vreme: 6. novembar, u 18:30h

Tetraktis Konvencije su namenjene najširoj populaciji i njihov cilj je da ljude, kroz znanje i motivaciju, osnaže da umesto o problemima počnu da razmišljaju o svojim željama, fokusiraju se na budućnost i krenu u akciju.

Svi učesnici Tetraktis Konvencija su volonteri – bilo da su predavači, organizatori, kreativni tim ili promoteri. Smisao Tetraktisa je da bude nemerljiv u novcu i da jedino platežno sredstvo bude emotivna vrednost.

Predavanja i ostali sadržaji su uvek besplatni. Jedina obaveza učesnika je da, ukoliko je znanje koje su stekli za njih imalo vrednost – prenesu dalje. Svi pisani, audio ili video materijali, kao i snimci predavanja su slobodni za deljenje jedino što je potrebno je da se prilikom deljenja označi da materijal pripada Tetraktisu.

Gost predavač konvencije Tetraktis #5 je dr Zoran Milivojević, psihoterapeut, jedan od najpoznatijih i najcitiranijih stručnjaka u oblasti emocionalne pismenosti. Autor je knjiga „Emocije“, „Formule ljubavi“ i mnogih drugih.

Zoran je pristao da sa Tetraksijancima podeli svoje znanje o еmocijama i stukturama koje se kriju iza nаših ponašanja.

Izazovi

Postoje tri izazova sa kojim se suočava savremeni čovek. Prvi je velika produkcija informacija, i tehnološki razvoj zbog kojih smo zapravo prinuđeni da učimo neprestano i više i brže nego ikada. Drugi je komunikacioni izazov. Komunikacija ima više vidova u offline i online svetu – samo oni koji poseduju razvijenu sposobnost pravilnog postavljanja ciljeva i osobine i veštine postizanja istih biće smatrani uspešnima. Treći je interni – emocionalni. Zbog ogromnog broja i učestalosti promena emocije kao adaptivni mehanizam, ukoliko ih ne poznajemo, često od „prijatelja“ postaju razorni mehanizam koji dovodi do stresa, anksioznosti, depresija i drugih malformacija.

Rešenje

Tetraktis je projekat koji kroz konvencije pomaže ljudima da saznaju više o modelima rešavanja ovih izazova. Naš kredo je: Obrazuj se, obrazuj svoj život.

Do sada smo organizovali 4 konvencije koje je propratilo svaki put po više stotina ljudi.

Pomozite nam da proširimo pozitivnu priču. Pozovite ljude na Tetraktis konvencije. Podelite na društvenim mrežama ovaj link.

Tetraktis #5 posvećujemo Emocijama i emocionalnom opismenjavanju savremenog čoveka.

 [ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *