Umetnička rezidencija Cimer u Studentskom gradu

Renomirani umetnik Aleksandar Jestrović Jamesdin će, u periodu od 1. novembra do 31. decembra, boraviti u Studentskom gradu u okviru projekta umetničke rezidencije Cimer. Umetnik će se naći u ulozi cimera, živeće u studentskoj sobi zajedno sa drugim studentima, hraniće se u menzi, družiti se i uključivati u svakodnevne aktivnosti života u Studentskom gradu. Umetnički radovi proizašli iz ovog iskustva biće predstavljeni na izložbi u Domu kulture Studentski grad u decembru. U toku trajanja rezidencije biće organizovan prateći program.

Gost-umetnik umetničke rezidencije Cimer, Aleksandar Jestrović ili Jamesdin, je diplomirani slikar iz Beograda, sa trenutnim prebivalištem u Berlinu gde je na usavršavanju u okviru postdiplomskih studija Art in Context na UDK Univerzitetu. Dobitnik je više nagrada za svoj umetnički rad. Izlagao je na brojnim domaćim i inostranim izložbama.

Projekat Umetničke rezidencije Cimer se realizuje u okviru likovnog programa Doma kulture Studentski grad i u saradnji sa Studentskim centrom, a podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *