Kad se sastanu novi lideri

U Narodnoj banci Srbije, 13. i 14. novembra, održana je konferencija Novi Lideri. Deveti put zaredom sastali su se mladi lideri, ne bi li razmenili iskustva i čuli nove liderske priče.
Među govornicima su se ovoga puta našli Andrija Gerić, Boško Nektarijević, Vladimir Leličanin, Nikola Vučićević, Tereza Jureckova, Vinicius Tsugue, Petar Atanasovski i mnogi drugi.

Više od 200 mladih lidera okupilo se oko zajedničke ideje: kako postati bolji i inspirisati druge za pokretanje pozitivnih promena u društvu. Učesnici su pohađali i različite radionice – suočavajući se sa problemima i novim izazovima, učili su kako da sami pronalaze rešenja, da pokrenu sopstveni biznis, kako da prevaziđu prepreke na koje će nailaziti i motivišu sve ostale ljude da budu aktivniji.

Novi lideri 2

Projekat je organizovala međunarodna studentska organizacija AIESEC. “Zadovoljstvo nam je da i ove godine organizujemo konferenciju Novi lideri. Ovaj događaj treba da pokrene mlade ljude da postanu novi lideri, koji bi sledeće godine svojim motivacionim govorima inspirisali druge”, kažu u organizacionom timu.

Da li su ostvarili svoj cilj? Sudeći prema nasmejanim licima i utiscima učesnika, reklo bi se da jesu. Motivacioni govori bili su više nego inspirativni, a radionice korisne i zanimljive. Reči izgovorene na konferenciji još dugo će se pamtiti. Neke od njih su:

–         Lideri su osobe koje vide budućnost.

–         Ne čekajte priliku, stvorite je sami.

–         Napredujete onog trenutka kad imate osećaj nesigurnosti.

–         Jako je bitno da birate koga slušate.

–         Zajednica koju okupljate oko sebe je vaš najvredniji kapital.

–         Razmislite o tome po čemu biste želeli da vas ljudi pamte za 50 godina, kada budu govorili o vama.

Jedna od najvažnijih stvari koja se na konferenciji mogla naučiti je da je svaka promena nabolje, ma kako mala bila, važna promena. Lider je tu da je sprovede u delo i ako to učini, ta mala promena će jednog dana dati velike rezultate. Taj lider se krije u svakome od nas, samo treba da ga probudimo i poželimo da nešto promenimo. Za to nije potrebno mnogo, sve što vam treba je IDEJA, INICIJATIVA i INSPIRACIJA.

Novi lideri 1

[ratings]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *