Muzička nedelja u Gradu

Elektrana Neon Nacht

Četvrtak 27. novembar, 20h

2711 posterElektrana vas poziva na Neon Nacht veče za d-d-dancing!

U goste nam dolazi Vlada iz Niša, polovina yugodrom platforme, sa kojom je i letos imao izložbu u Kulturnom centaru Grad, a u klubu poznatiji kao WC7. Društvo u zločinu mu prave: BAGHEERA MÜNCHGSTETTNER izaslanik Dragstore Beograd kluba, i ambasador Neon Nacht-a NEOMODERN, ujedno i polovina minimal wave dua YusYus!

Primitivni ples u centru Afrike

primitivni ples u srcu Tibeta

Primitivni ples na Bliskom istoku

primitivni ples na divljem zapadu

d-d-dancing

d-d-d-d-dancing

d-d-d-d-d-d-dancing

▬▬▬LINE UP▬▬▬▬▬▬▬▬

◆WC7

http://www.mixcloud.com/WC7/

http://www.mixcloud.com/yugodrom/

◆ NEOMODERN

http://www.mixcloud.com/neoModern

◆BAGHEERA MÜNCHGSTETTNER

http://www.mixcloud.com/takexmexhome/

▬▬▬ PARTENAIRES ▬▬▬▬▬▬▬▬

◆YUGODROM http://yugodrom.com/

◆ELEKTRANA http://elektrana.net/

Cena karte – 150 dinara

Beyond House presents Space Dimensions Controller

Petak 28. novembar, 23h

Beyond House & KC Grad predstavljaju:

▶ SPACE DIMENSIONS CONTROLLER(Belfast / Ireland)

+

▶ DOO (Beyond House)

▶ VEM (Beyond House)

Posle dolaska nemačkog di-džeja Mick Willsa u prestonički klub Dragstore, Beyond House, grupa mladih beogradskih di-džejeva širi novembarsku listu gostiju. Sledeći u nizu je mladi irski producent Jack Hammil poznatiji pod pseudonimom Space Dimensions Controller, koji će 28. novembra nastupiti u KC Gradu.

Mladi di-džej iz Belfasta poznat je po mešanju stilova, pa će beogradski klaberi u njegovom setu moći da čuju deep house, electro, disco i acid. Nastup u Beogradu biće ujedno i njegovo premijerno predstavljanje u glavnom gradu.

spacedimensioncontroller

Zašto Space Dimensions Controller i druge sitnice koje niste znali o njemu?

Jack Hammil je prvi put zvanično zakoračio u svet elektronske muzike kada je imao samo 19 godina. Posle prvog kupljenog muzičkog instrumenta po kome je nastao pseudonim Space Dimensions Controller, Hammil snima svoj prvi album „The Love Quadrant“, a njegova izdavačka kuća ga proglašava za jednog od di-džejeva nove generacije.

Njegova muzika inspirisana je fankom 80-tih godina, a veliko interesovanje za film i filmsku muziku dodatno je uticalo i definisalo njegov umetnički pravac. Tako, veoma često, pre nego što počne da kreira nove trake, Hammil stvara likove i piše priče prema kojima komponuje muziku.

Ispunjen dijalozima, vokalima i zvukom budućnosti 2013. godine objavljen je album pod nazivom „Welcome to Mikrosector-50“, koji najbolje oslikava Hammilov jedinstveni pristupkreiranju muzike i pokazuje da je ona za njega mnogo više od običnog zvuka.

Tako je glavni akter albuma Mr. 8040, čije je putovanje kroz vreme i povratak na svoju planetu predstavljeno brojnim dijalozima i rigidnim robo fankom kako ga i sam Hammil opisuje.

Ako želite da đuskajući prođete kroz sva poglavlja jedinstvene priče, koju u svom setu kreira mladi Irac, karte u pretprodaji možete kupiti u KC Gradu.

Nikola Vemić i Dušan Predojević Doo domaća podrška

Članovi di- džej pokreta Beyond House i jedan od najpopularnijih dvojaca u Beogradu, poznati po tome da se muzički međusobno dopunjuju u svojim setovima, 28. novembra napraviće odličan diskoifank uvod pred nastup SDC-a.

Dušan Predojević Doo svoj muzički stil opisuje kao hod po tankoj linijii zmeđu modernog i klasičnog zvuka, baziranog na house i tehno muzici. Dušanovo ime vezuje se i za muzički blog „MYMODERN“, gde sa grupom entuzijasta vodi, uređuje i profiliše muzički ukus njegovih brojnih posetilaca.

Igrajući se sa različitim stilovima i žanrovima Nikola Vemić uvek prati svoju intuiciju, što ljude navodi na neprekidan ples i igru, bilo da se radi o intimnoj atmosferi kluba ili velikom prostoru pred hiljadama ljudi. Njegovi setovi su oslikani kako disko i deep zvucima, tako i zvucima house muzike, a svaki od njegovih mikseva ima posebnu emotivnu težinu.

Cena karte je500dinara do 00h, posle 700 dinara.

WENT promocija EP-a Alternative Endings

Subota 29. novembar, 20h

Beogradski bend Went će u novembru predstaviti svoj treći EP pod nazivom „Alternative Endings“. Tim povodom 29. novembra održava se i koncert i promocija izdanja u Kulturnom centru Grad.

 went

Nakon nedavno objavljenog singla „Short-term memory“ i pratećeg spota, na red je došla i promocija konačnog izdanja pod okriljem izdavačke kuće Floorcollapsing. EP sadrži 5 pesama, a celo izdanje snimljeno je u studiju 3×2 u Pančevu. Stefan Gaćeša potpisuje mix, dok je za produkciju bio zadužen Dušan Filimonović.

Na promociji u KC Grad Went će u punoj postavi predstaviti u celosti „Alternative Endings“ uživo, a publika će imati priliku da čuje i neke od pesama sa prethodnog „Wasteland“ EP-a, kao i neke iz najnovijeg bendovog repretoara.

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici polazeći od tradicije američkog folka mešaju uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dušan Filimonović (gitara, vokal), Stefan Pejatović (bubanj), Ivana Miljković (gitara, perkusije, orgulje), Goran Strbo (gitara, perkusije, synth), Sara Tomić (bas), uz duvačku sekciju koju čine Marina Milošević (truba) i Tomislav Marjanović (eufonijum).

Karte za koncert moći će da se kupe u KC Grad po ceni od 300 dinara, DJ podrška će biti DJ Truch sa almost pop zvukom, a ceo događaj počinje u 20 časova.

www.facebook.com/band.went

soundcloud.com/a-band-known-as-went/sets

https://www.youtube.com/channel/UC4V4Smx-wj6PFV00_OQsBgg/feed?vie

Pionirsko veče – Gordan Paunović, Ewox & Tamarinsky, Miloš Stojanović

Subota 29. novembar, 23:30h

petokraka 2Drugovi i drugarice! Braćo i sestre pioniri i pionirke! Okupićemo se 29. novembra u domu kulture KC Grad, na adresi Braće Krsmanović 4, kako bismo proslavili Dan Republike! Molimo vas da izvadite iz ormara vaše bele košulje, crvene marame, plave kapice sa petokrakom i dođete na igranku kako bi smo zajedno proslavili zlatno doba bratstva i jedinstva, kada smo svi živeli pod istim krovom, u ljubavi i u slozi!

Na svečanom programu nastupiće više puta odlikovan veteran Gordan Paunović, kao i herojski duet iz partizanskih dana, Ewox & Tamarinsky. Poželećemo i dobrodošlicu povratniku sa Zapadnog fronta, starom članu Electric Factory divizije, Milošu Stojanoviću!

Ulaz je za sve pionire i pionirke besplatan do ponoći, dok se posle ponoći naplaćuje simboličnih 200 dinara.

☆ Živela Jugoslavija! I da nam živi živi rad! ☆

http://gradbeograd.eu/

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *