Međunarodna akademska radionica „Design Sprint“

U periodu od 14. do 21. decembra Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, Lokalni komitet Beograd, ugostiće 15 mladih inženjera, studenata elektrotehnike iz različitih gradova Evrope, na međunarodnoj akademskoj radionici na temu dizajna pod nazivomDesign Sprint“.

Beograd će ovog decembra postati grad dizajna, mesto spajanja različitih kultura, mnoštva raznovrsnih ideja  i vizija mladih studenata željnih znanja o novim tendencijama u dizajnu, ali i druženja i upoznavanja sa vršnjacima iz Srbije.

Ciljevi ove radionice su pre svega edukativnog karaktera, jer će učesnici kroz rad sa nekim od najboljih grafičkih dizajnera i stručnjaka u svojim oblastima, biti motivisani da krozk reaciju i inovativnost primene stečena znanja. Ovo je jedinstvena prilika za studente da razmene mišljenja i iskustva sa dizajnerima širom Evrope, podstaknu razvoj svojih ideja i kreativnosti i nauče nešto više na treninzima i predavanjima o grafičkom dizajnu, fotografiji, tipografiji, marketingu, web dizajnu i stvaranju vizuelnog identiteta.

Takođe, težimo promocij ikulturnih običaja i obeležja Srbije, razmeni informacija o obrazovnim sistemima u Srbiji i drugim evropskim zemljama, kao i o mogućnostima za stručno usavršavanje u istim i promovisanju studentskih razmena koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi studentima iz celog sveta.

Organizacioni tim će se potruditi da izabranim učesnicima prikaženaš gradi život u njemu na najlepši način, a u isto vreme će se upoznati i sa kulturno-istorijskim obeležjima grada, posetiti Muzej Nikole Tesle, Hram Svetog Save, kao i mnoge druge prestoničke znamenitosti.

Projekat je podržan od strane Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Univerziteta u Beogradu, grada Beograda i Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenusa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna, volonterska, studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja.

Lokalni komitet Beograd je punopravni član Udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

Više informacija o samom događaju možete pronaći na sajtu www.eestec.etf.rs/designsprint

 [ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *