Odabrani najbolji radovi na konkursu Udruženja Prevent

Na konkurs koji je raspisalo Udruženje Prevent povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE pristiglo je ukupno 127 plakata i fotografija na temu prevencije HIV-a i smanjenja diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV-om.

Petočlana komisija u sastavu Bojan Milinkov, Ivana Đukić, Vesna Ćetojević, Jelena Grubor i Nebojša Đurasović nezavisno je ocenjivala najbolje radove po sopstvenom izboru i bodovala ih od 1 do 12. Sabiranjem dodeljenih bodova odabrani su pobednici. Tako je Jefimija Kocić iz Niša osvojila prvu nagradu-tablet marke “Tesla”, druga nagrada – digitalni fotoaparat marke Canon dodeljena je za plakat koji su zajednički uradili Dunja Salaj iz Novog Sada i Nikola Pegan iz Beograda, a treću nagradu-usb memoriju od 16GB marke Kingston osvojio je Nikola Hovanec iz Sremske Mitrovice.

Nagrade će biti uručene u ponedeljak, 1. decembra, na Svetski dan borbe protiv SIDE u okviru pratećeg programa trećeg Pozitivnog koncerta koji organizuje Udruženje Prevent iz Novog Sada. U okviru ove manifestacije biće izloženi nagrađeni radovi, ali i još 19 odabranih fotografija i plakata koje je komisija ocenila kao najzanimljivije i najbolje. Nagrade će uručiti Leonid leo Pilipović, gitarista benda Goblini.

Ulaz na prateći i glavni program je besplatan, ali organizatori apeluju na sve posetioce da ponesu po jedan slatkiš za decu koja žive sa HIV-om. Slatkiši će biti deo novogodišnjih paketića koje Udruženje Prevent uz podršku društveno-odgovornih kompanija i posetilaca Pozitivnog koncerta obezbeđuje već treću godinu.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *