Top 10 komada robe inspirisanih filmom

Filmska industrija teži da koncipira filmove tako da bude moguće prodavati obožavaocima robu označenu imenom tog filma. Ponekad i uspeva da bude kreativnija i ponudi zanimljiviju robu od uobičajenih šolja i majica, a ponekad su sami obožavaoci ti koji uspevaju da naprave nešto interesantno.

Evo nekoliko najzanimljivijih primera koji bi obradovali zagriženog filmofila koji čuči u svakom od nas.

10. Hobitske čarape

slika 1Pitanje jeste: „Kako može on sa onim malim nogicama…?“. Odgovor je: hobitska stopala su poznata po svojoj otpornosti, tako da mogu lako da odnesu svog vlasnika sve do Šmaugove jazbine – i nazad. Nadamo se samo da su hobitske čarapice bar upola toliko izdržljive. Mogu se kupiti po ceni od 10 do 25 dolara.

9. Jakna Tajlera Dardena

slika 2Mnogo je tipičnih detalja koji asociraju na film Borilački Klub (Fight Club), a jedan od najprepoznatljivijih je odabir garderobe vazda ekscentričnog Tajlera. Crvena kožna jakna je možda i najupečatljiviji komad. Kopije ove jakne se mogu naći preko brojnih sajtova, po ceni od 70 do 450 američkih dolara, u zavisnosti od kvaliteta materijala.

8. Bad Mother Fucker novčanik

slika 3Možda i najčuveniji novčanik u istoriji filma – novčanik Džulsa Vinfilda. Sa njime u džepu smete sasvim legitimno da citirate Jezekilja 25:17. Ili da sprečite pravu pljačku kafe-restorana kao ovaj čovek:

http://superofficialnews.com/local-man-stops-robbery-by-quoting-pulp-fiction/

Novčanik se može naručiti preko ovog sajta, po ceni od oko 25 evra:

http://www.bmfwallets.com/products.php?id=11

7. Han Solo kalupi za led

slika 4Evo napokon načina da propisno ohladite piće. Kalupi se, osim za led, mogu koristiti i za izradu čokolade, pa i sapuna. Zamislite pranje ruku uz zviždukanje Imperial March-a. Veselje.Kalupi koštaju oko 10 dolara preko ovog sajta: http://www.thinkgeek.com/product/e845/

6. Alien štikle

slika 5Kreirane 2010. godine od strane Aleksandra Mekvina, sada već pokojnog modnog kreatora prepoznatljivih i izuzetno ekscentričnih modela, štikle inspirisane Gigerovim remek-delom nikada nisu dospele na tržište. Ostale su samo kreacija za modnu pistu, zbog toga što su vrlo nepraktične.

5. Ponuda koju ne možete odbiti

slika 6Po ceni od 30 do 50 dolara možete naručiti plišani jastuk u obliku konjske glave i spavati kao Džek Voltz. Buđenje će vam, po svoj prilici, biti prijatnije nego njemu.

4. Linčova Dina – bojanka

slika 7Studio Univerzal je želeo da odgovori na Ratove Zvezda (Star Wars) konkurentskog studija Twentieth Century Fox tako što će snimiti neverovatnu avanturu u fantastičnom intergalagtičkom svetu, koja će biti prijemčiva deci i koja će moći da prodaje robu kao što su Ratovi Zvezda prodavali igračke lajtsejbere.

Pri tome su napravili ogromnu grešku: angažovali su Dejvida Linča.

Kažem, grešku, jer Linč nije napravio lagan film kakav je studio očekivao.

Ipak, uradili su promociju filma kao da zapravo i jeste ništa drugo no film za decu – tako što su pred premijeru objavili bojanku. Nekoliko strana možete videti ovde:

http://coilhouse.net/2011/03/franchised-goodies-for-the-children-of-dune/

Ili naručiti na ebay-u po ceni od 100 do 225 dolara.

3. Kolekcija 237

slika 8Kompanija Mondo je proletos najavila novu liniju proizvoda – u pitanju su džemper, šal, skijaška maska i tepisi – sa dezenom tepiha ispred sobe 237 u ozloglašenom hotelu Overlook. Kolekcija zapravo izgleda kao da bi mogla da bude zvanična uniforma ljubitelja filma Isijavanje (The Shining), Kubrika, Kinga i Džeka Nikolsona. Evo linka za porudžbinu:

http://mondotees.com/blogs/news/16993643-the-mondo-237-collection

2. Vereničko prstenje u stilu Diznijevih princeza

slika 9Tumblr korisnik heckyeahdisneymerch je prošle godine, preko programa firme Gemvara za stvaranje unikatnog nakita, kreirao liniju vereničkog prstenja kakvo bi nosile Diznijeve princeze – u prepoznatljivim bojama, sa ugraviranim citatima iz svojih filmova. I cene prstenova su svakako dostojne jedne princeze – kreću se od 400 do 5000 dolara. Na slici je samo deo kolekcije: (klikom na sliku možete videti veći deo)

Međutim, ideja nije ni nova ni naročito originalna: dizajnerka Kirsti Keli je još 2010. kreirala liniju vereničkog prstenja za kompaniju Dizni:slika 10
Postoji još sličnih kolekcija:slika 11
Izgleda da se mnogi vraćaju ideji kraljevskog venčanja kada taj dan zapravo dođe.

1. Betmobil

slika 12A šta kažete na pravi Betmobil? Originalni Betmobil iz serije snimane 1966. sa Adamom Vestom u glavnoj ulozi, prodat je novembra 2012. na aukciji u Arizoni. Dostigao je cenu od 4,2 miliona dolara, što je 4,2 miliona puta više od njegove inicijalne cene – naime, tvorac ovog Betmobila, čuveni dizajner unikatnih automobila, Džordž Beris, kupio je model Linkoln Futura od kompanije Ford za simboličnu sumu od jednog dolara. Posle tri nedelje i uloženih 15 000 dolara, nastao je prvi televizijski Betmobil.

slika 13Replika Betmobila koga vozi Kristijan Bejl u Mračnom Vitezu (Dark Knight) izrađena je prošle godine na Floridi na inicijativu tima Galag, koji je njome učestvovao na reliju Gumball 3000 na relaciji od Kopenhagena do Monte Karla. Ova replika vredi milion funti, što iznosi nešto više od jednog i po miliona dolara.

slika 14Ako nemate jedan i po milion dolara pri ruci, možete pribeći metodi „uradi sam“ ili prosto – ukrasti. Godine 2010. je ukraden Najgori Betmobil na svetu, koga je napravio izvesni Gejb u Mičigenu, prepravivši Pontiac Grand Am koristeći delove vredne samo 100 dolara. Gejb je prodao kola za 600 dolara, ali Betmobil nije dugo ostao u rukama novog vlasnika. Međutim, ubrzo je pronađen, zahvaljujući hitroj akciji na internetu, iako se ne zna ko je bio počinilac. Lokalna policija je izjavila da je već ispitala glavne osumnjičene, Džokera i Pingvina, i da je potraga za lopovom nešto najzabavnije što su radili do sada.

Pročitajte još:

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *