ISTEK Android takmičenje

Studentska organizacija EESTEC (Electrical Engineering Student’s European Association) organizuje EESTEC Android takmičenje – međunarodni projekat otvoren za studente iz celog sveta. Sve što treba da uradite jeste da okupite svoj tim, osmislite ideju za aplikaciju i pošaljete je do 15. decembra. Prijavite se na takmičenje, osvojite vredne nagrade i napravite aplikaciju koju bi mogli da koriste ljudi iz celog sveta!

U proteklim godinama, mobilne aplikacije su dostigle ogromnu popularnost i njihova upotreba se polako transformisala iz luksuzne prednosti u osnovno sredstvo za dnevne potrebe u vidu informisanja, komunikacije, mobilnosti itd. Android je postao deo našeg svakodnevnog života i mi moramo učestvovati u poboljšanju kvaliteta usluge koje takva platforma pruža. Iz tog razloga, cilj ovog akademskog projekta je da podstakne kreativnu inovaciju razvijanjem znanja o programiranju i dizajnu.

eestecTakmičenje se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi učesnici registruju svoje timove od maksimalno 3 osobe i prijavljuju svoju originalnu ideju mobilne aplikacije. Prijavljivanje ideja traje do 15. decembra.

Članovi žirija, profesori sa prestižnih evropskih univerziteta i Android eksperti, ocenjuju ideje, a najinovativnije i najkorisnije prolaze u drugu fazu takmičenja – realizaciju aplikacije. Timovi koji su prošli u drugu fazu takmičenja predaju svoju finalnu aplikaciju do 20. marta. Na osnovu utvrđenih kriterijuma žiri određuje najbolju aplikaciju i pobednički tim. Nagradu će dobiti i aplikacija sa najboljim dizajnom, kao i najinovativnija.

Pobedničkim timovima nagrada će biti uručena na Kongresu studenata elektrotehnike Evrope koji će se održati u Madridu u maju 2015.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope-EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, Istek je apolitična, nezavisna, neprofitna, volonterska, studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 53 lokalna komiteta iz 28 evropskih zemalja.

Za više informacija posetite http://competition.eestec.net/

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *