Obogati svoj studentski život!

Udruženje studenata tehnikeBEST Beograd, vršiće učlanjenje novih studenata u četvrtak  11. decembra od 19 časova, sali broj  7  na Tehnološkometalurškom fakultetu, Karnegijeva br.4. Studentima će biti predstavljen rad organizacije, timovi koji u okviru BEST-a funkcionišu, kao i predstojeći projekti u koje novi članovi mogu da se uključe.

udruzenje_bestBEST (Board of European Students of Technology) je međunarodna, studentska, neprofitna, apolitična organizacija koja studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu pruža komplementarno obrazovanje, razvoj svojih potencijala i podršku u započinjanju svoje karijere u struci. Ova organizacija za svojih 25 godina postojanja uspešno povezuje studente, kompanije i univerzitete unapređujući i ojačavajući studentske kapacitete i potencijale.

BEST je na međunarodnom nivou osnovan 1989. godine i organizuje preko 100 događaja godišnje i na taj način povezuje više od 3300 mladih stručnjaka sa 96 univerziteta u 34 zemlje Evrope. Svojim projektima BEST dopire do preko milion studenata sa univerziteta na kojima je prisutan.

Neki od projekata koje studenti volonteri BEST-a organizuju su:

    • JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“- Sajam poslova (sa partnerskom organizacijom EESTEC).
    • Best Design Week“ -usaradnji sa SAE institutom.
    • EBEC – Beogradski dani inženjera“- Projekat koji je ujedno i prva runda najvećeg evropskog inženjerskog takmičenja na kome su studenti sa Univerziteta u Beogradu ove godine u Rigi zauzeli treće mesto.

BEST Beograd su do sada podržale mnoge vladine i nevladine organizacije. Značaj ovog udruženja prepoznaje Ministarstvo omladine i sporta, Univerzitet u Beogradu kao i svi tehničko-tehnološki i prirodno-matematički fakulteti.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *