Went – promocija EP-a „Alternative endings“

Promocija EP-a „Alternative endings“ grupe Went, održana je u subotu u Kulturnom centru Grad. Publika je, osim najnovijeg EP-a, imala priliku da čuje i pesme sa prethodnog EP-a „Wasteland“, kao i neke pesme iz najnovijeg repertoara.

Ovaj EP predstavlja presek pesama koje smo pravili u poslednjih nekoliko godina. Većinu njih već duže vreme sviramo uživo i naša publika je poprilično upoznata sa njima“, ističe pevač grupe, Dušan Filimonović. Prema njegovim rečima, „Alternative endings“ inspirisan je njihovim svakodnevnim životom. „Uvek kao stvaralac ubacujem život u neku prizmu fikcije i manipulišem njome. Ono što mi se događa u životu koristim samo kao polaznu tačku, tražeći u tim događajima metaforu za nešto šire“, dodaje Filimonović.

Went je nastao 2005. godine, i u svojoj muzici, polazeći od tradicije američkog folka, meša uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Članovi benda su Dušan Filimonović (gitara, vokal), Stefan Pejatović (bubanj), Ivana Miljković (gitara, perkusije, orgulje), Goran Štrbo (gitara, perkusije, synth), Sara Tomić (bas) i Tomislav Marjanović (eufonijum).

Ukoliko još uvek niste otkrili ovu grupu, njihov poslednji EP možete čuti i besplatno preuzeti na zvaničnom Bandcamp profilu – https://abandknownaswent.bandcamp.com, a neke druge njihove pesme, kao i snimke sa koncerata može pronaći na YT kanalu – https://www.youtube.com/channel/UC4V4Smx-wj6PFV00_OQsBgg/feed?vie.

Toplo preporučujemo za decembarske dane.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *