Learn today, lead tomorrow

Finale case study takmičenja u organizaciji kompanije Ernst & Young održano je juče u prostorijama BBA.

Žiriju koji su činili  profesori sa raznih fakulteta i predstavnici kompanija EY predstavilo se 12 timova koji su prošli prvi krug takmičenja.

U prvom krugu timovi su imali zadatak da pošalju prezentaciju i propratni materijal kao odgovor na postavljenu studiju slučaja koja je za temu imala optimizaciju proizvodnje youngberry. Postojala je alternativa pretvaranja bobica u sok i prodavanje soka. Timovi su pokušavali da optimizuju proizvodnu liniju, utvrde razliku između alternativa i donesu svoju odluku.

Tim je činilo tri člana. Vreme za prezentaciju bilo je ograničeno na 10 minuta.

Svaki tim je bio dobar na svoj način. Svaki drugačiji od ostalih, a opet sa druge strane svi oni su odgovarali na ista pitanja. Kreativnosti, inovativnosti i dobre energije nije nikome nedostajalo u tih nekoliko sati.

Ti mladi ljudi su oni koji su lideri u svojim okolinama i isti oni na koje će se uskoro mladi ugledati. Oni će voditi firme, baviti se naukom, biti profesori. Povezivaće ih liderstvo. Svi imaju sposobnost da stvari rade na neuobičajen, drugačiji način i mnogo pre drugih.

Proglašeno je top pet timova koji dobijaju mogućnost da u daljoj selekciji postanu stipendisti EY programa i budu jedni od zaposlenih.

Prvoplasirani tim posle drugog kruga je sa FON-a (Tijana Stefanović, Andreja Srećković i Branislav Bandić). Oni su se izdvojili od drugih i svakako postavili visoke standarde.

svi timovi

Ostaje da vidimo ko će od izabranih biti najbolji.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *