Profesor Štefan Rus Mol sutra na FPN-u

Profesor novinarstva i menadžmenta u medijima na Univerzitetu u Luganu, osnivač Evropske novinarske opservatorije i autor knjige “Novinarstvo” Štefan Rus Mol održaće predavanje sutra u 12 časova na Fakultet političkih nauka u Beogradu.

Štefan Rus Mol će sa koautorkom i prevodiocem knjige “Novinarstvo” Anom Zagorac Keršer, glavnim urednikom IP Clio Zoranom Hamovićem, profesorom dr Miroljubom Radojkovićem, predavačima i studentima novinarstva razgovarati na temu: “Da li je borba za kvalitet u novinarstvu uzaludan posao? On će u petak, 12. decembra u 11 časova posetiti i departman za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta Nišu. Predavači i tema biće isti kao i dan ranije u Beogradu, a domaćin posete biće profesor Departmana za komunikologiju i novinarstvo Vladeta Radović.

Štefan Rus Mol završio je novinarstvo u Nemačkoj školi novinarstva u Berlinu, a studirao je društvene i administrativne nauke u Minhenu, Konstanci i na Univerzitetu u Prinstonu. Usavršavanje je nastavio u Americi, na Univerzitetu u Viskonsinu, a zatim na Stenford univerzitetu u Kaliforniji.

Tokom akademske karijere predavao je na Odeljenju za komunikacije Univerziteta Stenford (SAD), Odeljenju za političke i društvene nauke na Evropskom institutu u Firenci (Italija) i Školi za novinarstvo i masovne komunikacije na Univerzitetu u Viskonsinu (SAD). Od 1985. do 2001. godine bio je redovni profesor na Institutu za publicistiku i komunikacione nauke na Slobodnom univerzitetu u Berlinu i vodio Program kontinuiranog obrazovanja novinara na istom Institutu.

Profesor je novinarstva i menadžmenta u medijima na Univerzitetu u Luganu (Švajcarska), a od oktobra 2003. godine rukovodi Evropskom novinarskom opservatorijom. Redovno objavljuje u listovima Neue Zurcher Zeitung, Die Furche i Schweizer Journalist.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *