HOBIT: BITKA PET ARMIJA U HIGH FRAME RATE TEHNOLOGIJI

Najnoviji film reditelja Pitera Džeksona, “Hobit: Bitka pet armija” 3D predstavlja prvi film koji se prikazuje u najnovijoj, high frame rate tehnologiji u Srbiji i bioskopima Cineplexx Delta city i UŠĆE Shopping Center. Ono što ova tehnolologija donosi jeste da će se slike ovog filma smenjivati duplo brže nego do sada, odnosno u 48 FPS (frame per second /slika u sekundi).

Piter Džekson je high frame rate tehnologiju prvi put koristio u prvom filmu Hobit trilogije, koristeći najmodernije digitalne kamere koje snimaju 48 slika u sekundi, čime je postigao kristalno jasnu sliku i duplo pojačao 3D efekte filma.

Proteklih 80 godina u bioskopima je dominirala tehnologija koja se zasniva na razmeni 24 slike u sekundi, jer se ta brzina pokazala kao najprikladnija za dobijanje čistog zvuka. Sa razvojem tehnologije , došlo je do pomeranja tog standarda i snimanja, odnosno prikazivanja filmova sa duplo većom brzinom.

“Danas u digitalno doba, nema nikakvog razloga da nastavimo sa prikazivanjem standarda od 24 sličice u sekundi. Naučnici su dokazali da ljudsko oko prestaje da primećuje pojedinačne sličice sa oko 55 slika u sekundi. Tako da nam 48 njih u sekundi daje mnogo verniju iluziju stvarnog života. Kao filmski stvaralac , nastojim da svoje filmove učinim takvim da u njih možete da uronite. Želim gledaoce da izvučem iz bioskopskih stolica i uvučem pravo u avanturu“,kaže reditelj Piter Džekson.

Blitz Film and Video je zadužen za distribuciju ovog filma na tržištu Srbije i Crne Gore.

“Investiramo u High Frame Rate filmske kopije koje su nekoliko puta skupljeod standardnih 2D i 3D filmskih kopija kako bi nagradili verne posetioce biopskopa i fanove Hobita, za kraj 2014. godine i kraj samog Hobit serijala. Film je zaista spektakularan i definitivno pomera granice 3D filma u spoju sa High Frame Rate tehnologijom, gledaoci imaju utisak kao da su akteri samog filma, a legendarni likovi oživljavaju direktno pred vama“, izjavio je direktor marketinga distributerske kuće Vladan Sretenović.

Film “Hobit: Bitka pet armija” je na redovnom repertoaru biopskopa Cineplexx od četvrtka 11. decembra u 2D I 3D tehnologiji, kao I HFR 3D tehnologiji u bioskopima Cineplexx Delta City I UŠĆE Shopping Center.

Karte su već u prodaji, više informacija na sajtu www.cineplexx.rs.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *