„Građani Njujorka“ Edvarda Kitinga

Drugi beogradski festival fotografije „Vizualizator“ otvoren je izložbom „Građani Njujorka“ američkog fotografa Edvarda Kitinga 18. decembra u tržnom centru Zira .

Edvarda Kitinga je dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju i dugogodišnji fotograf „Njujork tajmsa“. On je jedan od najpoznatijih svetskih fotografa današnjice, imao je samostalne izložbe u mnogim poznatim galerijama širom Amerike i Evrope. Pulicerovu nagradu je osvojio zahvaljujući fotografijama koje je napravio nakon terorističkog napada na Kule bliznakinje – 11. septembra 2001. godine.

Sve izložene fotografije su crno-bele,što akcenat stavlja na kompoziciju fotografije.Na njima je prikazan jedan drugačiji Njujork ,ne onakav kakav mi poznajemo.Prikazan je svakodnevni život malih ljudi u milionskom gradu.Oni nisu svesni posmatračevog prisustva ,što fotografijama daje neku iskreniju notu ,koja je presudna za dobru dokumentarnu fotografiju.

„Vizualizator” je prvi festival fotografije osnovan u Srbiji i predstavlja multidisciplinarni događaj koji povezuje institucije i pojedince iz različitih sfera kulturnog, obrazovnog i umetničkog delovanja.

Festival traje do 23. decembra. Detaljan raspored festivala možete pogledati na sajtu.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *