Kako pobediti Marfija

Seminar Znanjem protiv Marfija održan je 20. i 21. decembra, u prostorijama Beogradskog sajma i Fakulteta organizacionih nauka. Okupio je studente Beogradskog univerziteta, a tema seminara bila je kako uspešno održati javni nastup i prebroditi sve neočekivane situacije koje se mogu dogoditi tokom javnog govora.

1

Centar za razvoj karijere Fakulteta organizacionih nauka je i ovaj put, kroz zanimljive radionice i niz predavanja vrhunskih stručnjaka, omogućio studentima da savladaju strah od javnog nastupa i steknu određene veštine komunikacije koje će im biti jako korisne prilikom nalaženja posla i stvaranja karijere.

2
Predavanja i radionice održali su Miloš Milovanović, Vladimir Aleksić, Boris Teodosijević, Maja Žeželj, Sanja Lubardić, Nataša Malinović, Darko Todorović, Milan Okanović i Marko Stojanović. Tokom prvog dana učesnici su imali priliku da slušaju predavanja, dok su drugog dana primenjivali stečena znanja, oprobajući se i sami u javnom nastupu.

3

Sve je komunikacija! Izvesna količina treme je korisna, ona vam daje veću budnost i snagu. Strah se najbolje pobeđuje tako što o njemu ne misliš. Najvažnije za dobrog govornika je da nikada ne izgubi nit svojih misli. Suština je u tome da se od greške napravi kvalitet. Programiraj svest na uspeh. Veruj u svoju ideju. Budite prirodni i govorite – samo su neke od poruka koje su se čule na seminaru.

4

Koliko su dobra komunikacija i veštine prezentovanja važne za uspeh u poslu, bez obzira na to kojom ste profesijom odlučili da se bavite, pokazuje veliki broj studenata koji se se prijavili za ovogodišnji seminar. Motiv za prijavljivanje većine delegata bila je želja da steknu jedno novo iskustvo i pobede tremu koja se uvek javlja pred javne nastupe: Marfi je svuda oko nas i želeli smo da naučimo kako da ga pobedimo“.

5

Zadovoljni organizatori i još zadovoljniji učesnici su više nego dovoljan dokaz da su u tome uspeli. Još jednom je potvrđeno da je Marfija moguće pobediti, a naše najjače oružje je znanje.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *