We are all mad here – Zemlja čuda u KST-u

Tradicionalni i 41. po redu, maskenbal u KST-u održan je u subotu, 27. decembra. Ove godine tema večeri je bila „KST u Zemlji čuda“.

U petak zgrada Tehničkih fakulteta već je bila okupirana, spremalo se. Svake godine, na dan maskenbala prostor je potpuno transformisan, čak i oni koji studiraju i svakodnevno borave na fakultetu u nоći maskenbala ne mogu da prepoznaju neke od prostorija. Ovogodišnji maskenbal je bio u duhu Diznijevog crtaća, Alise u zemlji čuda. Mačak Cerekalo pozdravljao nas je sa glavne scene, putokazi ka različitim scenama takođe su bili nalik na one iz crtaća koji Alisu provode kroz Zemlju čuda, do Šeširdžije i kraljice Srce. U skladu sa temom, ljudi su se maskirali u Crvenu kraljicu, Šeširdžiju, Mačka, Belog Zeca i Gusenicu, bilo one iz crtaća (1951), bilo iz filma Tima Bartona (2010). Pored likova iz Alise, bili su Nutela i Kašika, Džek Sperou, Hari Poter, veštice i čarobnjaci, Ejmi Vajnhaus, Grdana, Jahači Apokalipse, sveštenici, Štrumpfovi, Indijanci, Klupa i Stolica, Lejdi Gaga, Nudista u štrajku, kraljica iz Snežane, Snežana, ali bez patuljaka, Faraoni, Kleopatre, Gugl mapa, vilenjaci, Šrek, Fiona, Otrovna Ajvi, Betmen, Kruela Devil, Petar Pan sa družinom, Krvava Meri, …

Muzički program je bio eksplozivan. Na glavnoj sceni koja je bila na balkonu Građevinskog fakulteta 41. maskenbal je otvorio zvanični hor KST-a koji vodi Miodrag Jevtović, nastup grupe Strah od Džeki Čena i za njima Deca Loših Muzičara. Najveća gužva i haos zapaženi su oko 1:30, kada se činilo da su svi iz KST-a pohitali na glavnu scenu jer… nastupa Marčelo! Svojim nastupom i pesmama učinio je da KST zaista gori a nikome nije smetalo što su se gušili i lomili u gužvi. Oko 3 sata iza ponoći, na scenu dolazi jedanaestočlani sastav entuzijasta, Zemlja gruva i ispraća poslednje maske.

Dokle vodi zečija rupa videli su samo oni koji su bili na maskenbalu. Za one koji vole da plešu, bila je obezbeđena dance, reggae & ska scena, ’80. i silent disco u prizemlju Elektrotehničkog fakulteta, a u suterenu hard&heavy i ’90. Za ljubitelje drugačije muzike, dodata je u suterenu i etno scena koja se nastavlja na zgradu, sa spoljašnje strane u šatoru. Tu je bio i štand sa hranom, a od ponoći pevao je Bane Mojićević.

Kao i svake godine, birala se najbolja maska maskenbala. Prijavljivanje se vršilo fotografisanjem kod zvaničnog fotografa maskenbala, pored glavne scene. Najbolju masku GO2TRAVELLING nagrađuje putovanjem za 2 osobe.

Neviđene maske, ultrapozitivno raspoloženje, muzika, KST. Jedina žurka u Beogradu ovog tipa, tradicionalno okupljanje dugo 41. godinu, i dokaz koliko Beograđani mogu biti kreativni, a ujedno i pozitivno ludi. Koja će tema biti naredne godine, znaće se neposredno pred 42. maskenbal. Vaš zadatak je da svoje maske pripremite na vreme.

Fotografije sa maskenbala možete pogledati OVDE.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *