Nova sezona kurseva argentinskog tanga u Guarneriusu

Nova godina donosi novu saradnju Guarneriusa sa Beogradskom Tango Asocijacijom, koja već više od jedne decenije popularizuje tango kulturu na našim prostorima, a u Guarneriusu tradicionalno organizuje tango večeri još od 2003. godine.

U nedelju, 25. januara u Centru lepih umetnosti Guarnerius“ počinje nova sezona petomesečnih kurseva argentinskog tanga, koje će voditi Dragan Mikić, jedan od osnivača Beogradske Tango Asocijacije i Beogradskog internacionalnog tango festivala, i pokretač škole tanga u Beogradu, kroz koju je od 2004. godine prošlo više od 1000 polaznika.

Podsećamo da je upravo Guarnerius mesto gde je pre 12 godina održana prva milonga – tango plesno veče u Beogradu i od tada je Guarnerius centar okupljanja tango plesača i ljubitelja tango kulture iz čitavog regiona.

Novi kursevi su namenjeni svim ljubiteljima i igračima tanga (bez obzira na plesno iskustvo), kao i onima koji tek otkrivaju svet argentinskog tanga. Polaznici će biti raspoređeni u dve grupe-početnu i naprednu, a teme kurseva će biti argentinski tango, milonga i tango vals.

Časovi će biti osmišljeni kao tematske radionice, zbog ozbiljnijeg pristupa i postepenog savlađivanja forme, sa ciljem osvešćivanja pokreta, muzikalnosti i komunikacije u tangu, a polaznici kurseva će imati i redovne mesečne praktike.

Dodatne informacije o kursevima možete dobiti putem telefona 063 324 354.

Tango foto 2Učitelj argentinskog tanga, Dragan Mikić, je prve tango korake napravio u Londonu pre 16 godina. U aprilu 2004. godine je zajedno sa orkestrom Beltango, osnovao Beogradsku Tango Asocijaciju i započeo školu argentinskog tanga; bio je organizator Beogradskog internacionalnog tango festivala, kao i međunarodnog Tango Neutral festivala, koji je sa velikim uspehom prošlog oktobra održan u Guarneriusu.

Tri puta je posetio Buenos Aires, radi stalnog usavršavanja.

Kao začetnik društvenog tango života u Beogradu, već 12 godina organizuje tradicionalne gran milonge u Guarneriusu.

 

Beogradska Tango Asocijacija je osnovana sa željom da doprinese popularizaciji tango kulture na našim prostorima, i do danas je izuzetno uspešno organizovala veliki broj manifestacija i umetničkih programa koji popularišu tango, ali i podstiču razvoj mladih tango muzičara i tango plesača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *