Festival britanskog filma u Srbiji

britanski-filmFestival britanskog filma Film and Chips održaće se od 16. do 18. januara 2015. godine, u deset gradova u Srbiji. Svi ljubitelji filmske umetnosti imaće priliku da uživaju u ostvarenjima mladih britanskih autora.  

Projekcije će se održati u Beogradu, Valjevu, Vršcu, Kikindi, Zrenjaninu, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Pančevu, Čačku i Kragujevcu.

Na festivalu će biti prikazani mnogi zanimljivi i značajni filmovi. Neki od njih su X+Y Morgana Matjusa, koji je premijerno prikazan u Torontu, a potom dostigao svetski uspeh, zatim Bezbroj mogućnosti kao jedan od najboljih filmova u protekloj godini i Ponos Metjua Varkusa, koji je oduševio publiku na premijeri u Kanu. Publika će moći da pogleda i film Maksa Sobola Ti (mi) ja, koji je učestvovao na festivalima širom sveta, film Lilting reditelja Hong Khaoua, premijerno prikazan na Sundance festivalu, kao i osam kratkometražnih filmova koji su se takmičili za čuvene BAFTA nagrade.

Osim sjajnih filmova, ono što ovaj festival još čini posebnim je ideja da se čitav repertoar prikaže na više mesta istovremeno, ne bi li se doprinelo distribuciji umetničkih filmova u Srbiji i promovisala nova imena sedme umetnosti.

Pokrovitelj festivala je Britanska ambasada u Beogradu, dok će Srpska filmska asocijacija organizovati obrazovni program za profesionalce.

 Gde možete pogledati filmoveBeograd, Dom omladineKragujevac, Studentski kulturni centar

Pančevo, Kulturni centar

Čačak, Dom kulture

Vrnjačka Banja, Kulturni centar

Subotica, Otvoreni univerzitet

Kikinda, Kulturni centar

Zrenjanin, Kulturni centar

Vršac, Kulturni centar

Valjevo, Centar za kulturu

 

Program festivala pogledajte na sledećem linku: http://www.britishcouncil.rs/filmandchips

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *