Baushtelle Balkan Temple

Umetnici iz Beograda, Prištine i Ciriha izvešće ove jeseni Baushtelle Balkan Temple, performans na temu “What do you believe in?/ U šta ti veruješ?“. Ovaj projekat biće najavljen u petak, 30. januara u Mikser House-u kada će zvanično biti otvoren konkurs za učesnike iz Srbije, ali i regiona. Tokom dana će biti održana konferencija za novinare, a za uveče je planirana tribina, kao i performans i besplatni koncerti.

Baushtelle Balkan Temple nastao je na inicijativu Tobiasa Bienca, mladog pozorišnog umetnika iz Ciriha sa ciljem da poveže umetnike iz Švajcarske i zemalja Balkana i suoči ih sa pitanjem-What do you believe in?/U šta ti veruješ? Tokom leta oni će zajedno raditi na stvaranju performansa u prostorima transformisanim u umetničke kuće koje će se nalaziti u Beogradu, Prištini i Cirihu. U svakom od ovih gradova umetnici će provesti po dve nedelje. Šestočasovni performans biće izveden u septembru u pomenutim gradovima.

22

Konkurs za učesnike iz Srbije i regiona biće zvanično otvoren u petak 30. januara kada će organizatori i najaviti projekat u Mikser House-u. Na konkurs mogu da se prijave umetnici nezavisno od svog polja delovanja, trenutnog statusa, biografije ili mesta boravka. Takođe, konkurs je otvoren i za volontere i blogere.

Baushtelle-Balkan Temple projekat je organizovan u saradnji organizacija:

Prishtine mon amour” iz Ciriha, “Baushtelle” iz Prištine i asocijacija “KulturaBella” iz Beograda.

Konferencija za novinare počeće u 12:30h. Tribina na temu Do I believe in my art?/Da li verujem u svoju umetnost? planirana je za 18h. Učesnici će govoriti o svom delovanju na kulturno-umetničkoj sceni, ali o njenim trenutnim problemima i mogućnostima razvoja. Neki od učesnika/ca su: Dijana Milošević (Dah teatar), Iva Čukić (Ministarstvo prostora), Jelena Bogavac (Bitef teatar), Danilo Lučić (Arhg) i dr. Nakon tribine Tamara Jeremić će izvesti svoj kratki performans “Proleterska groznica”. Muzički program počeće u 21h. Nastupaju: Metak za zlikovca, Horkestar, Popečitelji. DJ podrška: Skreč majstor Ljuban.

Ulaz na sve programe je besplatan, ali je na ulazu potrebno napisati anoniman odgovor na pitanje U šta ti veruješ? (npr. Verujem da sam car i sl.).

Sve informacije o projektu biće uskoro dostupne na sajtu: www.baushtelle.com i na Twitter-u i Facebook-u.

[ratings]

 

 

 

 

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *