Kraljevski apartmani

Milioni turista širom sveta svakodnevno popunjavaju hotele na najatraktivnijim lokacijama u skladu sa svojim budžetom. Međutim, samo nekolicina srećnika je imala prilike da iskoristi sve pogodnosti najluksuznijih apartmana u svetu, čija cena dostiže i neverovatnih 65.000 dolara za noćenje. U prevodu, nekoliko noći u takvom apartmanu košta kao prosečna izgradnja kuće. Može se činiti mnogo, ali ne radi se samo o smeštaju, već o kompletnoj usluzi i činjenici da je posetiocu omogućeno sve što zamisli u tren oka. Dakle, evo prilike da se zaviri u najekskluzivnije apartmane sveta i oseti delić kraljevske atmosfere.

Kraljevski apartmani 1Na desetom mestu je londonski The Apartment at the Cannaught, gde jedna noć košta “tričavih” 23.500 dolara, a za tu cenu posetiocu su obezbeđeni lični batler i kuvar (koji su na raspolaganju 24 časa dnevno), džip i čak privatni studio ukoliko želi da se oproba u muzici.

Kraljevski apartmani 2Deveto mesto zauzimaju Rockstar vile na ostrvu Sent Barts, gde je za noćenje potrebno izdvojiti 34.000 dolara. Po toj ceni na ovom bajkovitom karipskom ostrvu posetiocu je pružena kompletna celodnevna usluga u vidu ličnog batlera i kuvara (sa kojim može da osmisli potpuno originalan meni po svojoj želji), kao i dogovor sa domaćinom hotela oko bilo kakvih zahteva, na primer ronjenja, tura helikopterom ili golfa na okolnim ostrvima.

Kraljevski apartmani 3Osmo mesto pripada predsedničkom apartmanu u hotelu St Regis u Njujorku, čiji je gost svojevremeno bio i Salvador Dali. Za 35.000 dolara, posetilac ima priliku da iskusi fantastičan pogled na Central park, da provoza hotelski Bentli, da u bilo kom trenutku zatraži pijanistu ili da jednostavno uživa u svim savršeno usklađenim i glamuroznim detaljima hotelskog enterijera. Već ceo vek od osnivanja hotela, čiji je začetnik bio Džon Džejkob Astor IV, osoblje obraća pažnju i na najsitnije detalje i omogućava gostima kraljevski tretman u svakom trenutku.

Kraljevski apartmani 4Mesto više na listi je kraljevska vila u okviru Grand Resort Lagonissi u grčkoj prestonici, gde je takođe potrebno izdvojiti 35.000 po noćenju, ali sudeći po mnogim VIP posetiocima, kao što su Mel Gibson i Leonardo DiKaprio, cena je opravdana. Hotel nudi sve što bi jedan posetilac mogao da poželi, počevši od relaksacije, preko rekreacije, do privatnih izleta jahtom ili helikopterom.

Kraljevski apartmani 5Na šestom mestu nalazi se hotel Martinez u Kanu, jedini hotel sa luksuznim kraljevskim apartmanom na Azurnoj obali. Da biste bili u centru mondenskih dešavanja potrebno je da izdvojite 37.000 dolara dnevno. Ne morate ni da napuštate hotel da biste se potpuno opustili, dovoljno je da izađete na privatni balkon od 290 kvadratnih metara i uživate u đakuziju i bajkovitom pogledu na more.

Kraljevski apartmani 6Peto mesto pripada najvećoj hotelskoj sobi u Parizu, u hotelu Plaza Athenee. Apartman odiše elegancijom, prestižom, luksuzom i pariskim šarmom, koje omogućavaju pažljivo izabrani detalji, kao što su nameštaj iz 18. veka i zlatni vezovi koji dominiraju enterijerom, dok je za kupatila specijalno namenjen italijanski mermer iz Verone.

Kraljevski apartmani 7Kao i za prethodnu lokaciju, za apartman u Laucala Island Resort na Fidžiju je neophodno izdvojiti 40.000 dolara. Poprilično je teško doći do rezervacije, ali kada se jednom nađe tamo, posetilac je u mogućnosti da isproba jahanje, golf, ronjenje, surfovanje, izlet u tropske šume, kao i da isproba lokalne namirnice.

Kraljevski apartmani 8Za 45.000 dolara može da se uživa u apartmanu sa devet soba (sveukupno neverovatnih 400 kvadratnih metara) u Four Seasons hotelu u Njujorku. Budući da se nalazi na visini od 255 metara, garantuje pogled od 360 stepeni na centar metropole. Uz apartman idu i lični batler i trener i Rols Rojs. Kao što priliči ovoj lokaciji, svi detalji su besprekorno usklađeni i pažljivo birani, pa je apartman sam po sebi remek-delo.

Kraljevski apartmani 9Vicešampion među apartmanima je Maharajah’s Pavilion u Raj Palace hotelu u Džajpuru u Indiji, gde je noćenje takođe 45.000 dolara. Sa površinom od 1.500 kvadratnih metara i četiri sprata, kao i zasebnim ulazom i liftom, to je prava palata koju je nekada koristio i sam vladar, a uključuje i privatni muzej, baštu i biblioteku, dok enterijerom dominiraju zlato, srebro i slonovača.

Kraljevski apartmani 10Ubedljivu prvu poziciju odnosi kraljevski apartman u hotelu President Wilson na obali Ženevskog jezera. Za neverovatnih 65.000 dolara, svetska elita uživa u raskošnih 1.800 kvadratnih metara luksuzno opremljenog apartmana. Apsolutnu privatnost svetskim liderima koji dolaze na konferencije UN-a, kao i poznatim ličnostima (kao što su Bil Gejts ili Rijana), omogućavaju neprozirna i neprobojna stakla i privatno obezbeđenje. Sem toga, gostima su na raspolaganju teretana, sto za bilijar, klavir i druge pogodnosti, kao i činjenica da mogu da uživaju u miru i idiličnom pejzažu.

Dakle, sem opremljenosti prostorija, koja je na najvišem nivou, ono što ove apartmane čini posebnim je da posetiocu omogućavaju kraljevski tretman i priređuju nezaboravno iskustvo, a to je ono što određuje njihovu vrednost.

Izvor slika: www.dailymail.co.uk

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *