SVIM SRCEM za dečije pozorište „ Boško Buha “

Humanitarna predaukcijska izložba za pozorište „ Boško Buha “ otvorena je u četvratk, 5. februara, u Domu Jevrema Grujuća u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Prikazano je 50 umetničkih dela istaknutih domaćih autora kao što su Dragan Stojkov, Janoš Mesaroš, Dragan Martinović i mnogi drugi.

Slike su vlasništvo Hemorfam fondacije, koja je preko 55 godina kupovala i dobijala na poklon razna umetnička dela. Prikupljena novčana sredstva će biti donirana u svrhu obnove našeg najstarijeg dečijeg pozorišta „Boško Buha“ koji već 65 godina nije obnavljano. Početne cene se kreću u rasponu od 50 evra, pa do 2.000 evra.

1

Na svečanom otvaranju prisustvovali su naši istaknuti glumci Tanja Bošković koja je i članica upravnog odbora Hemofarm fondacije i direktor pozorišta Milorad Mandić Manda. Naša pozorišna i filmska diva je izrazila veliko zadovoljstvo i radost što se okupljaju dve najlepše vrednosti na ovom svetu, umetnost i deca. Takođe, je izrazila i veliko nezadovoljstvo zbog odusustva Ministartva kulture da reaguje i finansijski podpomogne obnovi jednog od najstarijih pozorišta i pozvala sve Beograđane da dođu i posete izložbu,kao i one koje imaju mogućnost da pomognu ovoj akciji.

Sa druge strane direktor pozorišta se svima zahvalio na dolasku i pomoći. Istakao je važnost ovakvih humantiranih akcija i izrazio veliku zahvalnost Hemofarm fondaciji koja je prepoznala napore za očuvanje kulturne tradicije i društvene vrednosti.Statistika kaže da je preko 4.000.000 posetilaca prošlo, a za vreme rada pozorišta u ovim neuslovima bilo je čak oko 70.000 posetilaca. Ovom humanitarnom izložbom će se pomoći obnova pozorišta koje će deci omogućiti jedno srećno detinjstvo.
2

Svakog radnog dana do 11. februara u periodu od 16h do 20 časova svi zainteresovani mogu da dođu i pogledaju ova vredna umetnička dela u Domu Jevrema Grujića, a od 12. februara ova postavka će se preseliti u Dom vojske gde će biti održana aukcija slika.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *