RADIONICA povodom konkursa YOUNG BALKAN DESIGNERS 2015

Balkanska dizajn mreža poziva sve dizajnere do 35 godina koji se pripremaju za učešće na konkursu “Young Balkan Designers 2015” da se prijave za učešće u mentorisanoj radionici “Idea workshop- Belgrade” koja će se održati 14. februara u Mikser House-u sa početkom u 11h, uz prisustvo relevantnih stručnjaka iz oblasti dizajna, čiji će zadatak biti da dizajnerima pomognu u razvijanju konkursnih rešenja. Radionica će se simultano odvijati u 4 grupe, po rotacionom principu. Mentorski tim će se smenjivati po grupama.

Mentorski tim:
Jelena Matić, profesorka na Šumarskom fakultetu, Univerzitet u Beogradu
Relja Bobić, programski menadžer, Nova iskra
Milan Stefanović, dizajner, Antipod studio
Filip Despot, dizajner, Grupa (Hrvatska)

Broj mesta za učešće u radionici je ograničen. Zainteresovani se mogu prijaviti slanjem ličnih podataka na ybd@balkandesignnetwork.org do 12. februara u 17h sa naznakom “Idea workshop – Belgrade”.
Lista učesnika radionice biće objavljena na facebook stranici Balkan Design Network istog dana.

Balkanska dizajn mreža raspisala je peti po redu konurs “Young Balkan Designers 2015” pod sloganom “Common Grounds” koji je otvoren do 28. februara 2015. godine, i namenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz zemalja jugoistočne Evrope. Radovi odabrani na konkursu biće deo dvogodišnjeg programa Young Balkan Designers koji podrazumeva regionalno dizajn takmičenje, međunarodnu putujuću izložbu i program mobilnosti i edukacije za mlade dizajnere. Takođe, autori tri najbolja projekta će pohađati rezidencijalne mentorske radionice koje će biti organizovane u saradnji sa vodećim regionalnim dizajnerima i proizođačima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *