UPOTREBA INFORMACIONO-KOMUNIKACIONIH TEHNOLOGIJA U OBRAZOVANjU

„Nove tehnologije u obrazovanju“, događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u sistemu obrazovanja, održaće se 27. i 28. februara 2015. godine u hali Belexpocentar i prostorijama hotela Holiday Inn u Beogradu. Konferencija i sajam se organizuju sa ciljem osavremenjivanja i unapređenja kvaliteta obrazovanja, a predavači iz Srbije, zemalja regiona i Velike Britanije podeliće sa učesnicima svoja iskustva iz ove oblasti.

KONFERENCIJA

U konferencijskom delu programa biće reči o strateškom, ali i svakodnevnom pristupu upotrebi IKT u školama i na fakultetima, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija u nastavi, digitalnim udžbenicima, učenju preko interneta i drugim važnim temama. Akcenat će biti na praktičnim rešenjima, pa će priliku da predstave svoju svakodnevnu upotrebu novih tehnologija u školi dobiti učitelji, nastavnici i univerzitetski profesori iz cele Srbije i zemalja u regionu. Poseban segment programa biće posvećen inkluzivnom obrazovanju uz podršku novih tehnologija.

SAJAMSKI PROGRAM

Konferenciju će pratiti sajamski program u okviru koga će praktična rešenja u oblasti IKT u obrazovanju predstaviti više od 40 kompanija iz Srbije, zemalja regiona i Velike Britanije. Posetioci sajma će moći da prisustvuju času u digitalnoj učionici, da vide kako izgledaju internet udžbenici, zašto je proces učenja delotvorniji kada je u učionici robot, a shvatiće i da društvene mreže mogu da budu korišćene kao didaktičko sredstvo. Među izlagačima biće i najveće kompanije u ovoj oblasti, kao što su Samsung, Pearson, IBM, Comtrade, HP, Intel, Lanaco,Oracle i mnoge druge.

ORGANIZATORI I PARTNERI

Konferenciju organizuju British Council, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Britanska ambasada u Beogradu, Privredna komora Srbije i drugi partneri.

Zlatni partneri događaja su kompanija Samsung i izdavačka kuća Pearson, a srebrni partneri su kompanije IBM, Comtrade, HP, Intel, Lanaco i Oracle. Kao bronzani partneri, događaj podržavaju Steljes i Macola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *