KST danas slavi 61. rođendan!

Klub studenata tehnike danas slavi 61 godinu postojanja.

Klub Studenata Tehnike jedini je studentski klub koji može da nam posvedoči o vremenu komunizma, veselih osamdesetih, kriznih devedesetih, i o godinama novog milenijuma. Još od davne 1954. godine mladi inženjeri, studenti tehničkih fakulteta, uzdižu KST na mesto gde se danas nalazi, i ono što danas predstavlja – ponosnu konstantu prestonice. (P)Ostali smo najstariji studentski klub na Balkanu.

U ovom izobilju šunda i kiča, KST je od početnog Kulturnog Umetničkog Društva do današnje diskoteke, ostao jedinstveno, alternativno i underground mesto, koje vezuje sve generacije.

Sa svojih 61 godinu, KST može da se pohvali velikim brojem tradicionalnih manifestacija, nebrojenom količinom veoma poznatih izvođača, muzičkih bendova i solista, a u svojim najranijim godinama, i velikim brojem, sada, uspešnih glumaca koji su svojim monolozima i predstavama punili prostorije KST-a. Prednovogodišnji maskenbal je u decembru 2014. godine proslavio 41 godinu postojanja,a prethodili su mu i Pešački reli i KST kviz. Za svako otvaranje i zatvaranje letnje sezone i poznate KST bašte, organizuju se koncerti velikih razmera sa izvođačima koji su na vrhu muzičkih top lista.

Neke priče prethodnih radnih ljudi KST-a, ovim mlađim generacijama deluju neverovatne, ili pak neistinite. Međutim, arhivirani snimci i fotografije govore suprotno. Posmatramo zabeležene trenutke kada su Željko Bebek, Bajaga, Riblja Čorba, Neša Leptir, i mnogi drugi stajali na istoj bini na kojoj danas sviraju Kanda Kodža i Nebojša, Goblini, Bad Copy, Eyesburn, Deca Loših Muzičara, Who See i mnoga druga velika imena današnje muzičke scene.

Svake godine u februaru trenutni zaposleni u KST-u teže da okupe svoje starije kolege, ožive neke davne uspomene, spoje generacije i obeleže još jednu godinu postojanja ovog velikog Kluba.

Rođendansku žurku pravimo u subotu kada je veče muzike osamdesetih, a do tad zagrevanje uz Shake That Thing u sredu, Veče grupa Goblini i Hladno Pivo i Can’t Stop The Rock I EBM u petak.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *