Predavanje – Ambasador kao preduzetnik

Predavanje u okviru Škole poslovnih veština će biti održano u četvrtak, 5. marta 2015. godine, sa početkom u 18 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Njegova ekselencija, Nils Ragnar Kamsvag (Nils Ragnar Kamsvåg), ambasador Kraljevine Norveške je karijerni diplomata koji je tokom jednog perioda, početkom devedesetih godina, radio i u poslovnom sektoru i to za jednu od najvećih kompanija Norsk Hidro. U Ministarstvu spoljnih poslova Kraljevine Norveške radi od 1981. godine. Diplomatsku karijeru je gradio u raznim zemljama. U Bejrutu je radio tokom perioda građanskog rata,a zatim u Rimu. U Briselu je bio član tima koji je svojevremenopripremao procedure za učlanjenje Norveške u Evropsku uniju. Diplomatski put nastavio je u Pekingu, Jerusalimu, a nakon pomenutih ambasadorskih pozicija radio je u Norveškom ministarstvu spoljnih poslava u Odeljenju za Zapadni Balkan.Ambasador Kamsvag, ove godine, uspešno završava svoj petogodišnji mandat u Beogradu.

Cilj projekta Škola poslovnih veština je da pruži mladima znanje i veštine s kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bismo unapredili i što bolje iskoristili intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *