SunGard – Dobra radna atmosfera i međuljudski odnosi kao osnov uspeha

SunGard je jedna od vodećih svetskih softverskih kompanija koja nudi softverska rešenja u oblasti finansija, obrazovanja i javnog sektora. O samoj kompaniji, načinu rada, ali i razvoju sopstvene karijere razgovarali smo sa Mirjanom Bojanić i Aleksandrom Nikolićem, nekada studentima Fakulteta organizacionih nauka, a danas uspešnim IT stručnjacima.

S obzirom na to da ste oboje diplomirali na Fakultetu organizacionih nauka, koliko vam je znanje koje ste tamo stekli značilo pri zaposlenju, a koliko praktično iskustvo koje ste sticali van njega?

Aleksandar: Za razliku od ostalih fakulteta u okviru Beogradskog univerziteta koji imaju katedre za IT, FON se izdvaja po tome što pored znanja vezanog za softversko inženjerstvo pruža i znanja iz oblasti ekonomije, finansija i menadžmenta, što je jako korisno za rad na proizvodima iz finansijskog domena, što SunGard proizvodi jesu.

Što se tiče perioda mog studiranja, pored uvodnih predmeta na prvoj i drugoj godini na smeru za informacione sisteme i tehnologije, katedra za softversko inženjerstvo se pokazala kao odlična opcija jer je davala, a verujem da i dalje daje odličnu osnovu za dalje usavršavanje. Veliku zahvalnost dugujem profesoru Siniši Vlajiću i njegovim saradnicima koji su nam nesebično prenosili znanja i iskustva.

Mirjana: Diplomirala sam osnovne i master studije na katedri za softversko inženjerstvo gde sam imala jako lepa iskustva sa redovnim i izbornim predmetima. Naročito bih pohvalila rad sa mentorom Sašom Lazarevićem i njegovim asistentima.

7

Trenutno ste zaposleni u kompaniji SunGard koja važi za jednu od vodećih softverskih kompanija u svetu. Kako je tekao vaš razvojni put do pozicije koju trenutno zauzimate?

Aleksandar: Za kompaniju sam prvi put čuo od prijatelja koji je u njoj već bio zaposlen. Negde u to vreme se pojavio i oglas na Infostudu na koji sam odlučio da apliciram. Samo testiranje kandidata obuhvata nekoliko krugova. Prvi krug podrazumeva intervju gde se kroz neformalan razgovor obraća pažnja na tehničku potkovanost i logičko razmišljanje kandidata. Drugi krug podrazumeva razgovor sa menadžerom tima i HR menadžerom kompanije, kao i predstavljanje projekta i kompanije. Po završetku drugog kruga bio sam siguran da je SunGard pravi izbor za mene.

Mirjana: Za otvorenu radnu poziciju sam čula od drugarice koja je u to vreme bila zaposlena u kompaniji SunGard. Prošla sam kroz tri kruga testiranja, od kojih je prvi bio tehničke prirode, drugi razgovor sa menadžerom. Treći krug, tj. razgovor sa HR menadžerom se završio ponudom za posao.

Koji projekat u dosadašnjoj karijeri smatrate najvećim izazovom?

Aleksandar: Najvećim izazovom u dosadašnjoj karijeri smatram projekat na kojem trenutno radim. U pitanju je Apex Collateral softversko rešenje koje bankama, osiguravajućim kućama i drugim investicionim institucijama omogućava da smanje rizik koji je prisutan na finansijskom tržištu. U poslednjih petnaestak godina ova oblast je doživela veliku ekspanziju s obzirom na porast obima poslovanja na finansijskim tržištima, što je dovelo i do povećanja rizika u poslovanju. Tu na scenu stupa naše softversko rešenje koje pomaže da se ovaj deo poslovanja isprati na najbolji mogući način.

Apex Collateral može da se pohvali da je jedan od konkurentnijih na tržištu jer pruža korisnicima mogućnost da smanje troškove i povećaju prihode, u prilog čemu govore i klijenti širom sveta koji ga koriste.

Ovaj projekat sa jedne strane predstavlja veliki izazov zbog kompleksnosti samog softverskog rešenja i zahtevnog domena koji nije previše zastupljen na našem tržištu. Sa druge strane je vrlo dinamičan, što rad čini interesantnim.

Mirjana: Definitivno najvećim izazovom u dosadašnoj karijeri smatram projekat LEO koji je namenjen brokerskim kućama i investicionim bankama koje su učesnice svetskih berza. LEO je green field investicija, odnosno investicija koja se razvija od nule. Ova next generation posttrade derivates platforma će obezbediti jedinstveno okruženje za middleoffice i backoffice processing OTC (over-the-counter) derivata.

Šta kompaniju SunGard izdvaja od ostalih iz iste branše?

Mirjana: S obzirom na to da je SunGard zapadna kompanija ona se od srpskih kompanija izdavaja pre svega po odnosu prema zaposlenima. Omogućene su nam različite beneficije od kojih bih izdvojila finansijske u vidu povišica i bonusa, ali i ostale kao što je privatno zdravstveno osiguranje. Takođe, ukoliko želimo da napravimo pauzu tokom radnog vremena na raspolaganju nam je fun room gde možemo da igramo igrice ili na lazy bag-ovima i popijemo kafu sa kolegama. Budući da se bavimo poslom koji zahteva višečasovno sedenje uvedene su i masaže leđa za vreme radnog vremena od strane fizioterapeuta. Masaže kao beneficija su postale hit među zaposlenima na koje rado idemo kada želimo da se opustimo.

4

Prema istraživanjima SunGard beleži duplo veći uspeh i zadovoljstvo zaposlenih u odnosu na prosek u branši. Šta je toliko posebno u međuljudskim odnosima?

Aleksandar: Pre svega dobri međuljudski odnosi su direktna posledica kvalitetne selekcije kandidata jer se pored znanja procenjuje i uklapanje u tim. Takođe, radna atmosfera je prijateljska i neformalna što dovodi do bolje komunikacije u okviru tima i između njih, i efikasnijeg transfera znanja. Sve to rezultira brojnim prijateljstvima koja se neguju i van radnog mesta.

Mirjana: Odnosi između zaposlenih, kao i sa menadžerima i generalnim direktorom su bazirani na poverenju i prijateljstvu. Takva atmosfera doprinosi produktivnosti jer svaki zaposleni kompaniju i uspeh njenih projekata doživljava kao svoje.

Smatram da je model koji SunGard promoviše među svojim zaposlenima najbolji mogući model motivacije i dugoročne uspešne saradnje. Nažalost, većina srpskih kompanija ne razmišlja na taj način i smatra da će bolje rezultate u produktivnosti doneti pojačana kontrola i pritisak.

Šta smatrate najvećim prednostima, a šta nedostacima svoje profesije?

Aleksandar: Kao veliku prednost naveo bih dinamičnost i kreativnost koja je neophodna da biste se bavili programiranjem. Svaki novi dan donosi nove izazove sa kojima se suočavamo i upravo to posao čini interesantnim. Takođe, uspeh u ovoj oblasti je u direktnoj vezi sa znanjem i uloženim trudom. S obzirom na to da je SunGard multinacionalna kompanija, još jedna prednost je saradnja sa kolegama iz drugih kancelarija i razmena znanja i kadrova.

Kao manu bih naveo predugo sedenje. Povremeni rad pod pritiskom se takođe može okarakterisati kao mana koju u SunGard-u lako usmeravamo na progresivno rešavanje problema.

5

Da li ste tokom rada na nekom projektu ili poslu bili u nedoumici da li da odustanete i promenite profesiju?

Aleksandar: I pored toga što sam se do sada suočavao sa različitim izazovima, nikada nisam bio u takvoj nedoumici. Kao i u svakoj profesiji početak mi je bio težak a izazovi su delovali nesavladivo, ali sve se da rešiti ako ste uporni. Svaki rešen problem predstavlja motivaciju za dalji rad. Istakao bih i da je ljubav prema ovom poslu i izazovima veoma bitan faktor uspeha.

Mirjana: Nikada nisam bila u nedoumici jer čim sam se upoznala sa katedrom za softversko inženjerstvo znala sam da je to ono čime ću se baviti. Međutim, neke od mojih koleginica se nisu pronašle u programiranju. Jedna od dobrih strana FON-a je što studentima dozvoljava da promene smer ukoliko se ne pronađu u smeru koji su prvobitno upisali.

2

Koji savet biste uputili budućim kolegama koje su tek uplovile u IT vode?

Aleksandar: Moj savet bi bio da na najbolji mogući način iskoriste mogućnosti koje im pruža fakultet i da nikako ne idu linijom manjeg otpora jer se u ovoj oblasti svaki, pa i najmanji trud isplati. Studentima na smeru za informacione sisteme i tehnologije bih preporučio da se posvete izbornim predmetima sa katedre za softverski inženjering koji su iz mog iskustva pun pogodak. Takođe, ukoliko im se pruži mogućnost za obavljanje stručne prakse preko fakulteta ili u sopstvenoj režiji treba je prihvatiti bez obzira na nedostatak iskustva. Utvrđivanje fakultetskog znanja u praksi je jedini način sticanja iskustva.

Mirjana: Mlađim kolegama bih savetovala da uzimaju izborne predmete vezane za programiranje, jer će na taj način tokom studija steći praktična znanja koja će im mnogo pomoći prilikom zapošljavanja i kasnije u radu. Pored toga, za nekoga ko je u sferi IT industrije ključno je permanentno praćenje tehnologije. Naravno, jako važno je i bavljenje sportom jer veliki deo radnog vremena provodimo za računarom.

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *