PESMA NAŠE MLADE KOMPOZITORKE POBEDILA NA SVETSKOM TAKMIČENJU U AMERICI

Ana Krstajic

Solo pesma za sopran i klavir „Trag“  kompozitorke Anе Krstajić pobedila je na takmičenju Ithaca Women’s Works Young Composer Competition. Kompozicija je rađena  na stihove Miloša Crnjanskog.

„Ova nagrada je veliko priznanje za moj dosadašnji rad i trud. Podsticaj da nastavim još istrajnije da radim na svojim kompozicijama. Svakako ću konkurisati na još mnoga kompozitorska takmičenja u budućnosti i nadam se da je ova nagradu samo jedna u nizu. Naravno trenutno je prioritet da sa što boljim uspehom diplomiram na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu“, kaže kompozitorka ovog dela Ana Krstajić.

Ana Krstajic

Takmičenje Ithaca Women’s Works Young Composer Competition ima za cilj da promoviše rad mladih ženskih kompozitora iz celog sveta.  Pobednička kompozicija će biti izvedena i snimljena 29. marta na godišnjem koncertu – Young composer competition .

Ana Krstajić trenutno je na trećoj godini studija na Fakultetu muzičke umetnosti na odseku kompozicije u klasi profesorke Isidore Žebeljan. Prvo javno izvođenje njenih kompozicija bilo je na festivalu KoMa (Koncert mladih autora) 2014. godine.  Poslednje javno izvođenje bilo je u galeriji SANU kompozicije „Komarac“ u izvođenju Dunje Kalamir(violina) i Stane Krstajić (flauta). Pored savremene klasične muzike Ana Krstajić je komponovala  i muziku za video igrice I autorske filmove.

https://www.youtube.com/watch?v=yQhhdEu2wkA

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *