Liderske veštine koje su tražene u XXI veku

Škola poslovnih veština vas poziva na otvoreno predavanje Irene Vojačkove Solorano, šefice Kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji, koja će govoriti na temu „Liderske veštine koje su tražene u XXI veku“. Predavanje će se održati 12. marta u 19h na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Profesorska sala).

Irena Vojačkova Solorano diplomirala je na Fakultetu političkih nauka na Univerzitetu Ruprecht-Karls u Hajdelbergu. Magistrirala je međunarodno pravo na Univerzitetu u Beču, a istovremeno je na Diplomatskoj akademiji u Beču stekla diplomu iz oblasti međunarodne ekonomije. Nakon toga, završila je međunarodni menadžment na Azijskom institutu za menadžment. Radila je kao šefica misije za Austriju i koordinator za Centralnu Evropu u okviru Međunarodne organizacije za migracije, čiji je direktor od 2010. godine. Šefica je Kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji od 2013. godine.

Novi vek nosi sa sobom i nove promene. Poslovna struktura u budućnosti se neće svoditi na nadređene i podređene, već će njena suština biti partnerski odnos svih zaposlenih. Da bismo naučili kako da ne zaostajemo za konkurencijom, moramo da koristimo nove veštine i tehnike. Koje liderske veštine su tražene u novom veku i po čemu su one drugačije? Koje osobine treba da poseduje dobar lider? Kako započeti proces razvojnih promena? Koji su elementi liderstva? Kako od svojih zaposlenih stvoriti preduzetnike koji kreiraju atmosferu neprestanih inovacija? Odgovore na sva ova pitanja moći ćete da čujete na predavanju gospođe Solorano.

Projekat „Škola poslovnih veština“ pokrenut je od strane nevladine organizacije „Mreža za poslovni razvoj“ kako bi se mladi ljudi podstakli na aktivizam i sprovođenje promena u društvu. Kroz predavanja i radionice renomiranih stručnjaka iz Srbije i inostranstva, u prilici su da steknu dodatna znanja i motivaciju za rad. Cilj projekta je ukazivanje na značaj neformalnog obrazovanja, kao i sticanje novih veština uz čiju pomoć mladi postaju kompetentniji na tržištu rada. Do sada je Škola imala priliku da ugosti dobitnicu Nobelove nagrade, Širin Ebadi, izvršnog direktora UNESKO Centra za mir, Gi Đokena, profesora sa Univerziteta Oksford, dr Džona Lenoksa, zatim direktora Britanskog saveta u Srbiji, Tonija O’Brajana, kao i mnoge druge.

Ukoliko želite da otkrijete tajnu liderstva, kako da predvodite druge a ne da budete njihov nadređeni, dođite na ovo inspirativno predavanje.

Ulaz je slobodan! Vidimo se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *