Pozitivne rečenice koje će promeniti vaš život

Saveti Lujze Hej

Afirmacije se najčešće određuju kao pozitivni iskazi ili rečenice koje opisuju neko stanje koje nastojimo da postignemo. Da bi imale efekta afirmacije se ponavljaju mnogo puta ali sa punom pažnjom, ubeđenjem, željom.

386603_308889985810842_798780480_n Lujza L. Hej jedna je od vodećih ličnosti na polju samorazvoja i motivacije, a mnogi je smatraju i osnivačem pokreta za samopomoć. U svetu je poznata i kao Majka Nove Misli, a kod nas je svoj uspon doživela poslednjih nekoliko godina kada je njen celokupni opus dobio potpuno novi prizvuk u radu Siniše Ubovića prvog licenciranog self-help trenera kod nas (trenera u polju ličnog razvoja). Naime, metode koje zagovara Lujza Hej potiču još iz drevnih učenja koja počivaju na premisi: kakve su ti misli- takav ti je život, što u osnovi znači da svaki čovek može promeniti svoj život, ukoliko prethodno promeni svoj način razmišljanja. Upravo se u tu svrhu koriste afirmacije. Prema uputstvima za izgovaranje afirmacija Lujza Hej napominje da se taj proces mora konstantno odvijati da bi imao efekta. Izgovarajte afirmacije minimum tri puta dnevno, pri čemu se u većini slučajeva navika formira već nakon tri nedelje. Ali morate imati vere u to što govorite, morate sebe zaista ubediti da je to uistinu pavi put vaše promene. Osnovna svrha afirmacija jeste slanje poruke iz svesnog u podsveni deo uma i naterati ga pritom da misli da je ta poruka istina.

Dakle, ukoliko počnemo da uveravamo sebe da smo mi rezultat svojih misli, shvatićemo da je sreća zapravo stvar naše odluke. Odlučite da budete srećni još danas. Odlučite da vi zaista zaslužujete toliko divnih stvari koje vam tek predstoje. Odlučite da okusite lepšu stranu života. Odlučite da se osećate dobro i neka ovaj dan bude početak vašeg novog života. Najbolji način da sve to ostvarite su upravo afirmacije. Najvažnije je u samom startu odbaciti sve sumnje i strahove koje nas uostalom i čine nesigurnim u sebe i rečenicu “Ja to ne mogu”, preoblikovati u afirmativnu izjavu “Ja to mogu i ja to zaslužujem”. Afirmacije usklađujete sa svojim željama i potrebama, i one se mogu menjati u onom pravcu u kom se menja i vaš život i vaše misli. Zapišite ih u svom notesu, postavite ih svuda po kući tako da vam stalno budu pred očima, postavljajte ih na svim mogućim i nemogućim mestima tako iznenadite sebe, istinski verujte u svoje afirmacije, ponavljajte, ponavljajte, ponavljajte ih stalno!

 Ovo su neki od saveta o tome kako napraviti sopstvene afirmacije:

  • Najpre razmislite o tome šta je to što želite postići
  • Zapišite svoje afirmacije
  • Afirmacije moraju uvek biti pozitivne
  • Često ponavljajte svoje afirmacije

Srećno sa afirmacijama!

[ratings]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *